Blog: Prachtig

Wat prachtig, de hartverwarmende pluim van onze Koning aan alle schoonmakers van Nederland in dit coronatijdperk tijdens zijn speech op 20 maart.

Wat prachtig, de metafoor van Rutger Bregman, correspondent Vooruitgang bij De Correspondent: “Onze schoonmakers zijn de ruggengraat van onze samenleving”. Zijn statement over het belang, het besef en de waardering voor schoonmaak tijdens De Wereld Draait Door op 20 maart: “Door betere hygiëne worden we steeds ouder”.

Wat prachtig, accountmanager Maarten van Rijn kijkt op 20 maart in zijn LinkedIn post terug op een voor BOMA bizar drukke week, de speech van Marc Rutte en de erkenning voor schoonmaak (eindelijk). En Maarten noemt mij: “Petra de Bruin, die zich vol overtuiging inzet om het imago van schoonmaak te verbeteren”. Ja, ik durf dat niet te ontkennen, kijkend naar mijn belangeloze inzet voor De Dag van de Schoonmaker, jongerenplatform FM Next Generation, Facebook-community Schoonmakerscafé, de Schoonmaaktourdag, ondernemersverenigingen als OSB, ISSA en SieV, inspiratietafels, PizzaMarketingSessies en honderden bedrijven in de branche.

Wat prachtig, mijn boze blog ‘De een z’n dood…’ en de reacties over goed bedoelde, sociale (corona) initiatieven in de branche. Voor mij een inhaker en aanhaker. Daarom deze week: themaweek Prachtig.

Wat prachtig, in deze tijd van saamhorigheid te kunnen en durven beslissen. Zo schaal ik zakelijk terug en sociaal op. Inspiratieplatform Schoonmaakjournaal vlamt verder, maar op een lager pitje.

Wat prachtig, relaties beslissen en geven mij de kans om voor vrijheid en sociale inzetbaarheid te kiezen. Juist nu heb ik de kans om iets terug te doen voor deze bizarre en bijzondere wereld, waarin veel mensen het moeilijk hebben, hulp nodig hebben en waarin we samen de sociale slag moeten slaan. Ik heb er zin in om in dit corona-tijdperk meer tijd voor mijn medemens te kunnen maken en hebben. Prachtig toch?!

Petra de Bruin
verbinder en pionier in online vakmedia

P.S. Sinds onze stap van nieuws- naar contentplatform en onze vervolgstap naar het advertentieloze tijdperk zijn de bereikcijfers ongekend hoog. Het aantal gereserveerde contentweken voor de unieke Premium-plek was verbluffend. Het aantal nieuwe klanten was verrassend. Op je hoogtepunt terugschakelen, topsporters doen het ook, al dan niet definitief.

Premium

Anderhalvemeters maken in musea en het nieuwe normaal: wat gewoon was, is niet meer

Bij musea denk je wellicht direct aan het Rijksmuseum in Amsterdam, maar er zijn...