Meest gelezen 2020: Dag van de Schoonmaker 2020: “Jij maakt nóg meer het verschil”

Zondag 15 maart publiceerde de rijksoverheid een overzicht van de cruciale beroepen tijdens COVID-19-uitbraak, het Corona-virus. Wanneer ook schoonmaak aan deze lijst wordt toegevoegd, wordt weer eens duidelijk hoe belangrijk de dagelijkse inzet van de schoonmaker is. Méér dan eens is er nu het bewijs dat schoonmaak ertoe doet en dat iedere schoonmaker trots mag zijn over hoe betekenisvol zijn/haar werk is. Op maandag 15 juni vieren we in Nederland de vijfde editie van De Dag van de Schoonmaker. “Juist nu het coronavirus zo’n impact maakt, realiseren we ons als geen ander dat hygiëne van cruciaal belang is. De schoonmaker maakt altijd al het verschil, maar zeker in deze tijd. Dat beseffen gelukkig steeds meer mensen.”

Hygiëne is van levensbelang in de gezondheidszorg, maar ook in supermarkten, de trein, horeca, op kantoren, noem maar op. De komende periode zal de vraag om de inzet en inspanningen van alle schoonmaker te verhogen exponentieel groeien. Waarom? In een schone omgeving kan het virus minder goed aarden en dus minder effectief zijn. Des te meer reden om onze schoonmakers in het zonnetje te zetten! Dat doen we op maandag 15 juni, op de vijfde editie van De Dag van de Schoonmaker.

Een grijns van oor tot oor
Het organisatieteam kijkt met plezier terug op de vier edities en vooruit naar de vijfde editie op 15 juni aanstaande. Marlies vertelt: “Moesten we het de eerste jaren nog van de daken schreeuwen dat De Dag van de Schoonmaker op 15 juni is, vorig jaar kreeg ik een vraag van een relatie of ik wist of dat De Dag van de Schoonmaker weer op 15 juni weer was. Ja, dat wist ik. Ik kon een grijns van oor tot oor niet onderdrukken. Hoe gaaf dat het zo’n vlucht heeft genomen en nu al niet meer weg te denken is uit onze kalenders. Super trots op onze fantastische schoonmakers die we ieder jaar mogen eren, maar zeker ook op ons vaste organisatieteam die ieder jaar weer staat te springen om deze mooie dag weer te mogen organiseren.”

Meedoen is eenvoudig
Een compliment, een momentje van bezinning of een presentje: meedoen met De Dag van de Schoonmaker is eenvoudig en kun je naar eigen idee en portemonnee invullen. Wie de website www.dedagvandeschoonmaker.nl bezoekt, wordt meegenomen in het enthousiasme van deze landelijke vakdag. Verder is er de communicatietoolbox met tips & tricks om in de regionale media onder de aandacht te kunnen komen. Uiteraard ook op de website inspiratie en ideeën om De Dag van de Schoonmaker te vieren.

“Vijf jaar geleden zijn we dit prachtige initiatief gestart, ik had nooit durven dromen dat het zo groot zou worden en zo enthousiast opgepakt zou worden door de gehele branche! Respect voor de schoonmaker en de wens om dit groots uit te dragen hebben ons samen gebracht. Ieder jaar zien we meer en meer schoonmakers op deze dag de waardering krijgen die ze verdienen. Daar word je toch stil van, zo ontzettend mooi.” Marlies Beekhuizen van hectas Facility Services zet zich samen met Denise Vrouenaerts, Carlijn Schrover (beiden van Vebego) en Petra de Bruin (Schoonmaakjournaal) op vrijwillige basis in om De Dag van de Schoonmaker voor alle schoonmakers in Nederland te organiseren. Op maandag 15 juni vindt de vijfde editie plaats. Een lustrum om trots op te zijn!

Over De Dag van de Schoonmaker 
De Dag van de Schoonmaker is een dag speciaal voor al onze schoonmakers: van schoonmaakbedrijven, eigen diensten tot specialistische reinigingsbedrijven. De Dag van de Schoonmaker is een fantastische gelegenheid om onze schoonmakers te laten weten hoe belangrijk zij zijn voor ons bedrijf en onze klanten, voor de leef- en werkomgeving. Want zij zijn en maken onze branche.

Volg De Dag van de Schoonmaker via Facebook https://www.facebook.com/dedagvandeschoonmaker | Twitter @ddvdsm | LinkedIn https://www.linkedin.com/company/de-dag-van-de-schoonmaker/

 

Premium

Schoonmaakjournaal pauzeert: be right back

Zwaai zwaai, doei doei? Nou nee! Net als u begrijpen wij dat de pandemie...