Dé schoonmaakcommunity

Van online vakmedium tot cleaning-community
In 2012 was Schoonmaakjournaal.nl het eerste ‘dedicated’ online vakmedium, in 2015 initieerden we als marketingmediapartner het exclusieve advertentieslot, in 2019 maakten we de overstap van nieuwswebsite naar contentplatform en in 2020 stopten we met adverteren. In 2021 introduceerden we Schoonmaakjournaal als hét communityplatform voor en door de schoonmaakbranche.

Wat houdt de community in?
Leden van het communityplatform kunnen gratis ons nieuws, specials, stories en trendartikelen in de schoonmaakbranche lezen en beleven. Ook artikelen van buiten de branche die de waardering voor het schoonmaakvak uiten, delen we met de leden. Naast nieuwsvoorziening zullen we ook de expertrol op ons pakken. Ervaren schoonmaakprofessionals delen hun kennis & ervaring met de leden. Via blogs, video’s en podcasts over het schoonmaakvak én de sectoren waarin schoonmaak wordt toegepast. Ter lering en inspiratie. Als community bezoeken we regelmatig events om de vakprofessionals te ontmoeten, ter verbinding, en hun interesses te peilen. Het lidmaatschap is gratis.

Wat vind je via Schoonmaakjournaal.nl?
In onze community delen we inhoudelijke (schoonmaak)kennis, laten we de mens achter het werk zien, inspireren we met trends, ontwikkelingen, branche-informatie en cases. Iedere dag bieden we nieuws en delen we artikelen, events, webinars, interviews, foto’s, filmpjes en favorites. Iedere week vatten we het nieuws samen in het E-journaal.


Via welke kanalen bereikt Schoonmaakjournaal.nl haar community-leden?

De cleaning-community Schoonmaakjournaal.nl is het enige platform met 9 mediakanalen: de website Schoonmaakjournaal.nl met tienduizenden volgers, het wekelijkse E-Journaal dat zo’n 5.000 belangstellenden ontvangen, en ruim 11.000 volgers op LinkedIn, FaceBook, Twitter, Instagram en YouTube. Daarbij beschikken we ook over een achtste mediakanaal, het FB-account Schoonmakerscafé waarmee we zo’n 2500 schoonmakers bereiken. En een besloten communitygroep op LinkedIn.

Nieuws voor en door de schoonmaakbranche
Wil je nieuws delen? Wil je een tip geven? Een blog schrijven?
Wil je kennisdelen? Wil je gastbedrijf zijn voor een bijeenkomst?
De redactie staat open voor jullie suggesties. Deel deze via [email protected]

Heb je een vraag? Mail/bel ons: redactie@@schoonmaakjournaal.nl | 06 – 21 23 06 43.