Blog: Vergezichten

Onlangs stond ik met mijn gezin op de lange latten in de sneeuw. Zo met alle bloesem bij mij in de Betuwe lijkt dat ver weg, maar met de vroege kou na een nachtvorst weer oh zo dichtbij.

Tijdens de vakantie in de bergen zijn er altijd van die momenten van bezinning en dwalen je gedachten af. Je kent het wel “ain’t no mountain high enough, ain’t no valley low enough”. Zo stond ik tussen de hoge 3-duizenders met spectaculair uitzicht en dacht bij menige afdaling: “Ga ik voor de makkelijke blauwe piste, of wordt het iets moeilijker en ga ik voor de rode afdaling? Of misschien toch die duizelingwekkend steile zwarte (70%) of die met veel buckels?” Vaak werd de keuze al gemaakt door ‘mijn mannen’ en was consensus ver te zoeken.

En vond ik dat erg? Op je werk ga je daar vaak niet mee akkoord. Je gaat in overleg en zoekt de overeenstemming; nu was de pistekeuze al voor mij gemaakt. Eigenlijk vond ik het nu niet eens zo erg en best wel leuk– ‘de mannen’ trekken me weer over een grens en dat geeft een nieuwe uitdaging.

Binnen FMGezondheidszorg verleggen we ook grenzen. Natuurlijk zijn we nog steeds de vereniging voor facilitair management in de zorg. Maar onze leden zijn lang niet allemaal enkel facility manager. Door verschuivingen in de zorg zien we dat zorgmanagers veel facilitaire taken krijgen en het lidmaatschap van onze vereniging ook als een waardevol netwerk zien. Onze leden en bedrijfsleden vormen een mooi netwerk met een grote diversiteit aan facilitaire diensten.

Grensverleggend is ook de oprichting van het nieuwe netwerk de Facilitaire Raad. Wat een brok kennis is daar gemobiliseerd! Het motto van FMGezondheidszorg ‘kennis maken = kennis delen en kennis delen = kennis maken’ wordt hier weer eens bewaarheid.

Zittend in de lift – op verwarmde stoeltjes en onder een kap tegen de wind – mijmer ik over het prachtige skigebied, de vergezichten en mijn mooie ‘cluppie’. Ik zie een vereniging die weer bergen werk verzet voor haar (bedrijfs)leden en er lijkt geen berg te hoog voor de enthousiaste bestuurders en commissieleden.

Karin Gruson,
Verenigingsbureau FMGezondheidszorg

Inspiratietip:

Sfeerimpressie Zorgtotaal 2019: met hart en ziel

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...