Met nieuwe Facilitaire Raad maakt FMGezondheidszorg verbinding met bedrijfsleven

juni 22, 2018 in Nieuws, FMGezondheidszorg

Beroepsvereniging FMGezondheidszorg heeft een Facilitaire Raad ingesteld, die naast het bestuur de vereniging uitdraagt. “Met de Facilitaire Raad leggen we een mooie verbinding naar de bedrijfsleden en versterken we onze kennis in de volle breedte”, licht voorzitter Stijn Krol toe. De Facilitaire Raad bestaat uit vijf leden: Annette Klein Overmeen, Marieke Lambrecht, Bart Jansen, Michel Kampert en Mathijs Ras.

FMGezondheidszorg kent een landelijk bestuur. Het bestuur is een afspiegeling van de sectoren, waarin de leden werken en is verantwoordelijk voor het beleid en de belangen van de vereniging. Alle bestuursleden hebben een specifieke taak. “We zijn verheugd over de instelling van onze Facilitaire Raad en de toezegging van Annette, Marieke, Bart, Michel en Mathijs”, merkt Stijn Krol op. “Zij vertegenwoordigen een breed werkveld in onder meer vloeren, textiel, schoonmaak, facilitair advies en food, en brengen vanuit hun werkveld heel veel expertise in onze vereniging in.”

8 bestuursleden
FMGezondheidszorg kent een informele cultuur met korte lijnen, waardoor de toegankelijkheid voor de leden laagdrempelig is. Tevens participeert FMGezondheidszorg in projecten bij andere beroepsverenigingen, beleidsmakers en mbo-/hbo-opleidingen facilitaire dienstverlening om het vakgebied uit te dragen en te versterken. Het bestuur van FMGezondheidszorg bestaat uit Stijn Krol (voorzitter), Lia Steeman (secretaris), Astrid Graal (penningmeester), Karin Gruson (verenigingsbureau), bestuursleden Anky Penninx, Ellen van Lienden, Fred Roos en Suzanne Walsteijn.

5 raadsleden
Tijdens het recente congres De standaard veranderen maakte Ellen van Lienden het nieuws over de Facilitaire Raad bekend en presenteerde zij de vijf raadsleden aan de congresdeelnemers: Annette Klein Overmeen, Marieke Lambrecht, Bart Jansen, Michel Kampert en Mathijs Ras. “De raad en ons bestuur zullen elkaar tweemaal per jaar treffen. We zullen ons samen op constructieve wijze inzetten voor onze leden door het organiseren van bijvoorbeeld studiedagen en symposia, maar we zetten ons ook gezamenlijk in voor de werving van nieuwe leden en de toekomst van onze beroepsvereniging.”

Over FMG
De naam FMGezondheidszorg dateert uit maart 2003, maar de geschiedenis van de vereniging gaat veel verder terug: FMGezondheidszorg is ontstaan uit een fusie (2001) van twee verenigingen, namelijk MIG (Management Interne diensten Gezondheidszorg) en de VKFD (Vereniging Kaderfunctionarissen in Facilitaire Diensten). FMGezondheidszorg richt zich tot  leidinggevende functionarissen en staffunctionarissen binnen de facilitaire dienstverlening in de cure, care en comfort omgeving; zorgmanagers met facilitaire taken en studenten van de mbo en hbo facilitaire dienstverlening, en bedrijfsleden. FMGezondheidszorg telt 250 leden.

Inspirerend filmverslag FMG congres De standaard veranderen

Delen