Lekker lang leesweekend: 6 leestips over gratis geld, arbeidsmarkt, #hackthecrisis en toekomst

Een lekker lang weekend met mooi weer. Vanuit de tuinstoel met een andere blik naar de (schoonmaak)wereld kijken. Zes leestips:

“Onze toekomst zonder nood- en steunmaatregelen van de overheid. Dan kom ik toch op het principe van het basisinkomen. Nee, gratis geld leidt niet tot luiheid, wel tot meer gezondheid”, blogt Edgar van Engelen van Clear4Clean.

Blog: Gratis geld

Is fijnstof het ‘dodelijke broertje’ van corona? Sowieso een machtige miljoenenbeweging met jaarlijks in Nederland 7000 a 12.000 doden. Daarin ligt een schone taak voor de mensheid en onze branche. Paul Harleman van Vileda Professional onderbouwt.

Vileda Professional webinar over Stoffige zaken: “Fijnstof, een machtige miljoenenbeweging met 7000 a 12.000 doden tot gevolg”

In het post-corona-tijdperk is niet langer het middenmanagement aan het roer; nee, de schoonmaker. “Eindelijk krijgt de schoonmaker een stem”, stelt Sebastiaan van der Vinne van Leviy en Mycleanworkspace.com

Sebastiaan van der Vinne (Leviy): “Corona forceert volgende, magische stap in schoonmaak”

Meer faillissementen, minder werk, minder banen in de schoonmaak? Of juist niet omdat hygiëne juist van nu en de nabije toekomst is? 1nergiek, Blinck Schoon, CSU, Gom en Westerveld beschouwen de arbeidsmarkt.

Schoonmaak en arbeidskrapte (1): “Erkenning door coronavirus vergroot binding en aantrekkingskracht ook voor langere tijd”

Hoe mooi zou het zijn als we data nu in kunnen zetten om deze crisis te lijf te gaan? Sneller en meer delen om daarvan te leren en de maatschappij (mensen en bedrijven samen) te helpen, roept Dirk Tuip van Facility Apps op.

Dirk Tuip (FacilityApps): “Kennis en data delen, bittere noodzaak tegen toekomstige virusuitbraken?

“Al geruime tijd zeggen we tegen elkaar dat we anders zouden moeten werken. Nu zijn we anders gaan werken, omdat het niet anders kan”. Net na de corona-uitbraak sloeg Henk Toering reeds de spijker op de spreekwoordelijk Covid-19 kop.

Henk Toering over Toekomst Schoonmaak: “Covid-19 verandert de kijk op facilitair en schoonmaak”

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...