Primeur in aanbesteding Schouw On!ine, voordelen voor opdrachtgever en opdrachtnemer

Bijzaak, partner voor facilitaire vraagstukken, introduceert Schouw On!ine: de nieuwe, moderne en toekomstbestendige manier van schouwen en informatie-uitwisseling tijdens Europese en onderhandse facilitaire tendertrajecten. Met het nieuwe concept Schouw On!ine worden de plenaire informatiebijeenkomst en schouw volledig gedigitaliseerd. Door deze werkwijze hoort en ziet elke partij dezelfde informatie (non-discriminatie, gelijke behandeling en transparantie) en wordt de informatie-uitwisseling tijdens de schouw gestimuleerd.

Het kan anders Maarten Schenkelaars, partner van Bijzaak, licht toe: “Als betrokken opdrachtgever, adviseur of aanbiedende partij bij facilitaire tenders bleef bij ons de gedachte hangen, dat het uitwisselen van informatie tijdens de informatiebijeenkomst of schouw anders zou kunnen. De schouw is een vaak onderbelicht onderdeel van een tendertraject. In onze ogen is dat onterecht. Een schouw tijdens een tender biedt misschien wel de enige en laatste mogelijkheid om als opdrachtnemer de vraag van de opdrachtgever goed te doorgronden.”

Samen met compagnon Ralph Hijl gaf Bijzaak steeds meer invulling aan het unieke concept. “We zijn de eerste die deze vorm van schouwen en informatie-uitwisseling in de markt zetten. Gedreven door de COVID-19 situatie brengen we met Schouw On!ine verdieping in de informatie-uitwisseling tijdens tendertrajecten. Gaaf om te zien wat de digitale mogelijkheden zijn.”

Het resultaat: digitaal en duurzaam!
Maarten: “We gaan ons toeleggen op het gezamenlijk belang van opdrachtgever en opdrachtnemer: op een diepgaander niveau informatie uitwisselen tijdens de schouw. Transparant, snel en objectief!” Het resultaat van Schouw On!ine: door de verdieping in de informatie-uitwisseling ontvangt de opdrachtgever op maat gemaakte aanbiedingen van de opdrachtnemer, waarin ze haar situatie en problematiek herkent. Binnenkort volgt een demo op de website van Bijzaak. Hieronder de beeldintroductie van Schouw On!ine in 1,5 minuut.

Bijkomende voordelen van Schouw On!ine
Het minimaliseren van vervoersbewegingen (duurzaamheid); voor nu bijdragen aan het realiseren van de 1,5-metereconomie; verminderen van de druk op de dagelijkse gang van zaken van de organisatie van opdrachtgever en opdrachtnemer.

https://youtu.be/ysPNMn_CNkI