Tork: “Datagestuurd schoonmaken is de toekomst”

Digitalisering wordt steeds belangrijker in de maatschappij en daarmee ook in de schoonmaakindustrie. Het zorgt ervoor dat schoonmaakteams efficiënter te werk kunnen gaan en hun dag kunnen indelen op basis van data in plaats van op gevoel of routine. Tork implementeerde het Internet of Things met Tork Easycube, software voor facilitaire schoonmaak. Dit heeft zorgde voor productinnovatie én voor procesinnovatie. Tork deelt de voordelen van datagestuurd schoonmaken.

Efficiëntie
Schoonmaakteams hoeven niet meer alle toiletruimtes langs om te checken of een schoonmaakronde nodig is, maar maken dit simpelweg op uit de data. Slimme apparaten in het complex verzamelen data over het aantal bezoekers en wanneer dispensers moeten worden bijgevuld. Zo wordt tijd en dus geld bespaard.

Productiviteit
Schoonmaakteams halen meer voldoening uit hun werk doordat ze kunnen zien waar ze het hardst nodig zijn en geen onnodig werk hoeven te doen.

Klanttevredenheid
De schoonmakers worden door de data tijdig geïnformeerd over lege dispensers en vieze ruimtes, waardoor ze er snel bij kunnen zijn voordat er klachten ontstaan.

Behalen van KPI’s
Een Tork succes manager helpt om het dashboard van de Tork EasyCube in te richten waardoor beter aangestuurd kan worden op het behalen van de KPI’s.

“Digitalisering heeft significante voordelen opgeleverd voor zowel onze klanten als voor de schoonmaakbranche in algemene zin. Datagestuurd schoonmaken heeft een positieve invloed op de efficiëntie en kwaliteit. Uit onderzoek van Tork blijkt dat de klanttevredenheid onder bezoekers met 30 procent omhoog gaat en tegelijkertijd het aantal benodigde schoonmaakuren vermindert.” aldus Anna Konigson Koopmans, marketing manager bij Tork.

Over Tork
Tork, marktleider in Europa, biedt producten – dispensers, papieren handdoeken, toiletpapier, zeep, servetten, industriële poetsrollen en keukenpapier – en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging voor de horecasector, de gezondheidssector en ook voor voedingsindustrie, kantoren, scholen en de industriële sector. Tork is een wereldwijd merk van Essity en een betrokken partner voor klanten in meer dan 80 landen.

×