Zomergast Tugrul Cirakoglu (Frisse Kater): expert en menslievende influencer in extreme reiniging

Met 10,8K volgers op Facebook, 35 vlogs op YouTube die 10K views halen en een kop ‘Schoonmaakbedrijf ruimt 150 kilo poep uit badkamer op’ elders in de media ben je op z’n minst een bedrijf dat opvalt. Dat zich onderscheidt en zelfs uniek is. Een bedrijf met meerwaarde. Dat laat zien dat er niche markten zijn, waar ‘wat’ te verdienen valt. Dat bedrijf heet Frisse Kater, expert en een begrip in de wereld van extreme reiniging. Initiator en inspirator is Tugrul Cirakoglu, geboren Amsterdammer, fan van hét jongerenplatform voor schoonmaak en facility management FM Next Generation en gast in onze serie Zomergasten.

“In tegenstelling tot andere reinigingsbedrijven houden wij ons (bijna) uitsluitend bezig met de reiniging van extreme en uitzonderlijke situaties. Hierin zijn we beslist uniek in Nederland. Door deze specialisatie kunnen we onze klanten compleet ontzorgen en de persoonlijke aandacht geven die zij verdienen. Onze dienstverlening is altijd persoonlijk, met een ongeëvenaarde standaard van kwaliteit en service”, introduceert Tugrul Cirakoglu ‘zijn’ Frisse Kater.

Hoe schokkend kan het zijn
De projecten van de Frisse Kater kunnen schokkend zijn. De vlogs en filmpjes op het YouTube-kanaal van de Frisse Kater zijn hartverwarmend (zoals de hulp aan een Syrische familie in nood), spreken boekdelen en doen denken aan tv-afleveringen van Hoe schoon is jouw huis?, waarin in gore zwijnenstallen orde op zaken wordt gesteld en de reinheid wordt teruggebracht. Over het artikel van RTVA vertelt Tugrul: “We hebben de klus geklaard en zette een discrete vlog op internet met een indruk van de bizarre schoonmaakwerkzaamheden, maar die ging viraal. De redactie kreeg tips van buurtbewoners over het adres en respecteerden de privacy van de bewoner niet. Uit respect voor de bewoner en verhuurder hebben we de video en alle foto’s offline gehaald.’’

Hoe Frisse Kater begon
“We opereren landelijk en zijn 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar. In september 2014 startte ik met slechts € 300,- startkapitaal. Initieel was het idee en concept om schoon te maken na huisfeesten in combinatie met een vers ontbijt, vandaar ook de naam Frisse Kater. Het concept was een instant-hit. Al in de eerste week klopte de Spits! aan en stond Frisse Kater landelijk in de krant, niet veel later volgden ook andere media, waaronder NOS, RTL, Q Music en NU.nl”, blikt Tugrul terug.

Na enkele succesvolle proefmaanden had Tugrul de smaak te pakken. “We begonnen een waar begrip te worden in Amsterdam en omstreken. De vele positieve reacties van klanten waren de aanleiding om de onderneming verder te professionaliseren en uit te breiden, zodat steeds meer mensen kennis konden maken met de diensten van de Frisse Kater.”

Hoe bijzonder: eenmalige opdrachten
Frisse Kater is geen traditioneel schoonmaakbedrijf. “In tegenstelling tot onze concurrenten hebben wij geen vaste schoonmaakcontracten maar voeren alleen maar eenmalige opdrachten uit en richten we ons (haast) uitsluitend op de reiniging van extreme en uitzonderlijke situaties. We zijn dan ook telkens op zoek naar nieuwe manieren om onze specialistische kennis verder uit te breiden en blijven constant nieuwe ervaringen opdoen”, vertelt Tugrul.

Hoe inspirerend: de influencer van Tugrul
Tugrul is 29 jaar en heeft de afgelopen jaren veel van de wereld gezien, voor zijn studie BA in International & Management studies en MA in Management woonde en werkte hij tussen 2009 – 2014 onder meer in Zuid-Korea, Turkije, China, Thailand en Engeland. “Na mijn afstuderen lagen de banen helaas niet voor het oprapen, daarom besloot ik mijn eigen baan te creëren. Na enig onderzoek stuitte ik op een feestschoonmaakdienst in Amerika, die in korte tijd veel successen had behaald. Ik dacht: ‘Dat kan ik ook, sterker nog, dat kan ik veel beter!’ En daarmee was het idee voor de Frisse Kater geboren.”

Tugrul is nog steeds de drijvende kracht achter de groei en ontwikkeling van de Frisse Kater. Een ware specialist, die met een klein team een echt begrip in extreme reiniging en op de schoonmaakmarkt is!

Leestip:

Blog: Ieder mens vindt het fijn om gewaardeerd te worden

 

Premium

Schoonmaakjournaal pauzeert: be right back

Zwaai zwaai, doei doei? Nou nee! Net als u begrijpen wij dat de pandemie...