Asito klantencongres Cure 2019 Schoonmaakinnovaties in de zorg: “Vooral doen”

We’ve got our eye on you: Asito kijkt constant om zich heen waar we verbeteringen kunnen doorvoeren. Waar behoefte aan is, waar de patiënt behoefte aan heeft. Technologie speelt hierbij een grote rol. The Internet of Things, sensoring en robotisering zijn de buzzwoorden van dit moment. Wat verandert er nog meer de komende jaren? Waar gaat het naartoe? Wat betekent dit voor uw rol? Maken innovaties uw werk gemakkelijker en uw organisatie slimmer? Daarover ging het Asito Klantcongres Cure 2019 in het Mindcenter in Vianen op 7 november. Een congres voor de ziekenhuiswereld om samen het avontuur aan te gaan: experimenteren, innoveren en vooral doen. 

Ervaringen delen over de noodzaak van experimenteren en innoveren: onder het overkoepelende thema (Schoonmaak)innovaties in de zorg deelden topsprekers Kim Peters en Kevin Weijers, en Asito-experts op 7 november de kunst van experimenteren. In de zaal directeuren en managers van het facilitair bedrijf van ziekenhuizen.

Maatschappelijke en economische meerwaarde creëren
Als directeur van het Health Innovation Park is Kim Peters dagelijks bezig met en verantwoordelijk voor het organiseren van vernieuwing in de zorg. Haar doel is om maatschappelijke en economische meerwaarde te realiseren op het gebied van zorginnovatie. In een inspirerende sessie vertelde ze over 13 innovatietrends in zorg. Haar belangrijkste boodschap: continue verbeteringen blijven doorvoeren, klein te beginnen en het lef hebben om iets niet meer te doen. Kim sloot af met een praktisch stappenplan om zorgen te beginnen met vernieuwing in zorg.

80 experimenten
Ooit was Kevin Weijers ambtenaar, stopte hij met mailen en verzon hij een experiment De Wereld Rond in 80 Experimenten. Kevin vertelde over zijn experimentenreis en spoorde iedereen aan om uit de comfortzone te komen. Met zijn enthousiaste lezing liet hij de congresdeelnemers lachen, maar ook anders denken, want “wat nou als het gemakkelijk is?” Kevin nodigde ook uit om het experiment 21- dagen -niet -klagen aan te gaan.

Vooral doen
Na de twee plenaire lezingen gingen de congresdeelnemers in kleine sessies met elkaar in gesprek over dat wat hen bezig houdt en waar zij in de praktijk tegenaan lopen. Maar ook waar kansen liggen voor verbeteringen en experimenten. In de vorm van mini waardepropositie canvassessies, begeleid door Asito new business manager Bart Groen en corporate accountant manager Yvette Hoefnagels. Innovatiemanager Wouter Arkink pakte de Asito servicegerichte innovatie ‘indoor-navigatie’ op, hoe deze onverwachte toepassingen vond en dit serviceplatform goed toepasbaar is in zorg.

Kijktip

Leestip

Wouter Arkink (Asito) over Google Maps voor de schoonmaakwerkwagen

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...