Ambassadeur Schoonmaakgolfdag Van der Windt Verpakking: masters in verpakkingen en golfclinics

“In 7 van de 10 schoonmaakbedrijven is een product van ons te vinden”, merken Ad Bos (sales) en Stefan van der Pluijm (marketing) van Van der Windt Verpakking op. Voldoende bekendheid van naam en product onder de doelgroep en deelnemers aan de Schoonmaakgolfdag zou je denken. Toch is Van der Windt Verpakking al vanaf het eerste uur supporter van de Schoonmaakgolfdag. Waarom? “Deze dag is er een die zoveel verbinding geeft, dat heb je niet vaak in onze branche”, ervaren Ad en Stefan.

Van der Windt Verpakking is een toonaangevende internationale speler in verpakkingen en disposables. Het bedrijf voert ruim 50.000 artikelen voor onder meer de groothandel, zorg en schoonmaak. “We spelen een belangrijke rol in de schoonmaakbranche met onze producten als afvalzakken en schoonmaakdisposables, zoals handschoenen. Ik weet zeker dat in 7 van de 10 schoonmaakbedrijven een product van ons te vinden is”, vertelt Ad met gepaste trots.

Eigen laboratorium
Ook met trots vertelt sales manager Ad Bos over het eigen laboratorium The LCA Center van Van der Windt Verpakking, een gespecialiseerd center in wetenschappelijk onderzoek naar de milieu-impact van verpakkingen. “Tijdens een onafhankelijk Life Cycle Assessment (LCA) analyseren we de volledige levenscyclus van een verpakking, vanaf het winnen van de grondstoffen tot aan het levenseinde van het product. We geven advies bij het formuleren van milieuclaims en beantwoorden vragen over verpakkingsvraagstukken en actuele thema’s, zoals duurzaamheid, wetgeving, kostenbesparing en eco-innovatie.”

Schoonmaakbedrijven helpen
“Een van onze speerpunten is duurzaamheid”, vervolgt Ad. “In ons eigen LCA Center kunnen we schoonmaakbedrijven adviseren en helpen om hun footprint te verlagen. Als grootste distributeur in de Benelux van zakken van papier en kunststof hebben we een verantwoordelijkheid met het oog op de plastic soup. En die nemen we. We zorgen er daarom ook voor dat we aan de voorkant van het proces van de afvalzak deze met minder milieubelastende stoffen produceren. Daarom zetten we grootschalig hergebruikte materialen in.”

Dat laatste – het grootschalig hergebruiken van materialen – bevestigt door de recente start van de samenwerking met Europa’s grote plastic recycling-bedrijf Morssinkhof – Rymoplast. Onder de naam Powersterko recycled materials brengt Van der Windt Verpakking een nieuw serie gerecyclede afvalzakken. Stefan van der Pluijm: “Voor onze afvalzakken gebruiken we hergebruikt kunststof van Morssinkhof Rymoplast: een innovatief bedrijf meer dan 50 jaar ervaring in kunststofrecycling en een productie van meer dan 275.000 ton per jaar. Zij verwerken consumenten- en de industrieel afval tot bruikbare hernieuwde grondstoffen. De ontwikkeling van de recycling-industrie is een belangrijke kracht achter de beweging naar de circulaire economie,  een systeem waar afval is verbannen.”

Masters in clinics
Ad tot slot over de Schoonmaakgolfdag: “Eerlijk is eerlijk, in Honselersdijk bij Van der Windt Verpakking wordt weinig gegolfd. Zo ook door mij: “Ik doe voor de 200e keer mee aan een master clinic”, grapt hij met veel enthousiasme. Hij kijkt ernaar uit: “Het is uniek dat we voor de twaalfde keer de Schoonmaakgolfdag organiseren en dat er zich nu al zoveel mensen hebben aangemeld. Samen met de sponsors Nocore, Piecom en Consensus, de ambassadeurs en deelnemers maken we er weer een mooie dag van.”                                                                                                           

12e Nationale Schoonmaakgolfdag: praktische info
wanneer: dinsdag 17 september 2019
tijd: van 10.00 tot ongeveer 21.00 uur, inclusief walking diner
prijsuitreiking: om 18.15 uur
waar: Golfclub Haverleij in Den Bosch
hoofsponsors: Nocore, Piecom en Consensus Services
ambassadeurs: Van der Windt Verpakkingen, FacilityApps.com, CleanJack, 365 Cleanit en Datachecker.  

Nieuwsgierig? Aanmelden? Klik dan op deze link.

Leestip:

https://schoonmaakjournaal.nl/select/gerrit-van-woerden-van-der-windt-lets-talk-about-plastic/

Premium

Anderhalvemeters maken in musea en het nieuwe normaal: wat gewoon was, is niet meer

Bij musea denk je wellicht direct aan het Rijksmuseum in Amsterdam, maar er zijn...