Onderzoek: verbeterde ergonomie en minder fysieke belasting leiden tot positieve werkefficiëntie

Het Instituut voor Arbeidswetenschappen en Ergonomie van prof.dr.ing. Karsten Kluth van de Universiteit van Siegen heeft halverwege het jaar een ergonomische evaluatie van vloerreinigingssystemen uitgevoerd. Mogelijke stress- en belastingverschillen voor schoonmaakpersoneel door verschillende systemen werden onderzocht. Drie testobjecten waren onderdeel van het onderzoek. Ook het nieuwe vloerreinigingssysteem erGO! clean van UNGER met S-telescopische handgreep.

Nog niet alle resultaten zijn geëvalueerd, maar het is bijzonder interessant te noemen dat een verbeterde ergonomie van het vloerreinigingssysteem naast een lagere fysieke belasting ook positieve effecten heeft op de werkefficiëntie.

Achtergrond van het onderzoek is de aanbeveling voor de aansprakelijkheidsverzekering van de werkgevers van schoonmaakpersoneel om ergonomische arbeidsmiddelen te gebruiken. Dit is bedoeld om overmatige fysieke belasting en schade van het schoonmaakpersoneel tegen te gaan en om stilstand van het werk te voorkomen.

“We kijken ernaar uit om u binnenkort meer gedetailleerde informatie over de testresultaten toe te kunnen sturen”, meldt Unger.

Nieuwsgierig naar het nieuwe vloerreinigingssysteem erGO! clean van UNGER? Klik op deze link naar de webpagina of laat u inspireren door dit filmpje op YouTube.

UNGER is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige reinigingsproducten in de professionele reinigingsmarkt. Het assortiment omvat naast producten voor een efficiënte, zuivere en veilige glasreiniging, ook innovatieve gereedschappen voor onderhouds- en vloerreiniging.

×