#nieuwsnotendop met Kärcher, ICS, Preston Palace, VSR en CSU

Kärcher draagt bij aan het behoud van een culturele site in Vietnam
Als onderdeel van zijn culturele sponsoringsprogramma, reinigt Kärcher de zuidelijke en voornaamste toegangspoort tot de voormalige Keizerlijke Stad Huế in Vietnam. Huế werd gebouwd door Keizer Gia Long, die zich liet inspireren door de Verboden Stad in Peking. Sinds 1993 is Huế een UNESCO Werelderfgoedsite. Door het tropische klimaat, met veel regen en een hoge vochtigheid, werden het baksteenwerk en de grijze kalksteen de voorbije decennia bedekt met een donkere, biologische vegetatie. Op termijn beschadigt dat de gevel. De reinigingsexperts van Kärcher verwijderen nu die afzetting van de zogenaamde Noon Poort, in 1804 gebouwd en de grootste van de vier poorten die de Keizerlijke Stad omringen. Klik hier voor het volledige bericht. Wil je de film zien? Klik dan hier.

Groei sociaal ondernemerschap ICS Groep erkend met PSO certificering
Schoonmaakbedrijf ICS Groep heeft Trede 2 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat alle werkmaatschappijen van ICS Groep, waaronder ICS en AMC Groep, op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee leveren de schoonmaakbedrijven onder de vlag van ICS op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. En daar zijn ze bij ICS trots op!

Preston Palace lanceert met ROC van Twente ‘Academie Preston Palace’
Werkgever Preston Palace biedt nieuwe en bestaande medewerkers vanaf medio september 2019 gratis diplomagerichte scholing voor Horeca, Keuken, Kermis en Huishouding aan. Door de nauwe samenwerking van Preston Palace met het ROC van Twente wordt werken en leren onder één dak bij elkaar gebracht. Om medewerkers de kans te bieden zich te ontwikkelen en daarmee ook de kwaliteit van dienstverlening te verhogen.
Na succesvolle deelname aan de Academie Preston Palace bemachtigen zij een werkplek bij Preston Palace en verwerven zij een landelijk erkend MBO-diploma. Meer informatie over de opleidingen is hier te lezen.

Onderzoek VSR naar hygiëne van hervulbare sproeiflacons
In het verleden zijn vragen gesteld over de hygiënische toestand van sproeiflacons die in de professionele schoonmaak worden gebruikt bij de reiniging van oppervlakken. VSR heeft toen besloten om hier onderzoek naar te doen. De uitkomsten van dit onderzoek treft u aan in het eerste deel van het onderzoeksrapport. Vervolgens is onderzocht in welke mate de hygiëne van sproeiflacons in de professionele schoonmaakpraktijk verbetert bij toepassing van een dagelijkse hygiënische behandeling conform de WIP/RIVM richtlijnen. Voor dit doel is een simulatie-onderzoek in het laboratorium uitgevoerd en een veldstudie bij 7 Nederlandse zorginstellingen. De uitkomsten van dit vervolgonderzoek treft u aan in dezelfde uitgave, deel “Hygiëne van hervulbare sproeiflacons II”. Klik hier om het onderzoeksrapport te downloaden.

Bilderberg verlengt samenwerking met CSU
Bilderberg en CSU Hotel Services verlengden het contract voor twee locaties in Amsterdam. Al jaren is CSU de schoonmaakpartner van zowel Hotel Jan Luyken als Garden Hotel. De kwaliteit en gedeelde aandacht voor duurzaamheid maakt CSU opnieuw de perfecte partij voor Bilderberg. CSU is verantwoordelijk voor de schoonmaak van de in totaal 186 hotelkamers, reiniging van de algemene ruimten, linnenlogistiek en stewarding services. Beide hotels liggen in het Museumkwartier in Amsterdam.

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...