Asito en HEYDAY starten benchmark impact coronacrisis op facilitaire dienstverlening

De versoepelde richtlijnen vanuit de overheid en het teruglopende aantal besmettingen doen steeds meer bedrijven besluiten om stapsgewijs weer medewerkers, gasten en leveranciers toe te laten in het gebouw. De impact van de coronacrisis op de bedrijfsvoering is groot en het is nog onduidelijk wat de gevolgen op de lange termijn zijn. Om hier inzicht in te krijgen, starten Asito en HEYDAY deze week met een benchmark om de impact van de coronacrisis op de facilitaire dienstverlening in Nederland in kaart te brengen. Het onderzoek loopt twee weken, de resultaten zijn na analyse eind juli beschikbaar.

Remko Stolk, commercieel directeur bij Asito: “Dat het facilitaire werkveld gaat veranderen staat vast, maar in welke hoedanigheid, dat is nog onzeker. Dit onderzoek helpt ons daar inzicht in te krijgen en alvast een blik op de toekomst te werpen”.

Roland van Herk, directeur Expert & Data Services bij HEYDAY: “Het is onze overtuiging dat facility management het initiatief moet nemen in het faciliteren van de veranderende behoeften in de werkomgeving. Daar hoort bij dat we ook verder kijken dan alleen vandaag en morgen. Een mooie reden om de experts uit ons vakgebied aan het woord te laten, zodat we van elkaar leren en er inspiratie uit halen.”

Het onderzoek
De kennis wordt ingebracht door experts uit het facilitaire vakgebied. Via crowdsourcing wordt een grote groep gevraagd om hun ervaringen, kennis en verwachtingen te delen. In het onderzoek verzamelen Asito en HEYDAY antwoorden op vragen als: wat is de impact van de coronacrisis op de facilitaire werkzaamheden? Hoe heeft facility management bijgedragen aan de terugkeer van collega’s op de werkplek? Wat gaat als gevolg van de coronacrisis structureel veranderen? De complete rapportage zal – nadat de resultaten zijn geanalyseerd – beschikbaar worden gesteld aan de deelnemers.

Meedoen?
Het onderzoek is publiek toegankelijk via deze link naar de Asito-website.