Interclean keert terug op 10 t/m 13 mei 2022

Interclean keert face-to-face terug van 10 t/m 13 mei 2022, met een beurs boordevol innovaties die de professionele reinigings- en hygiëne sector de komende jaren vorm zullen gaan geven.

Na vier jaar keert Interclean Amsterdam in 2022 keert terug naar de Nederlandse hoofdstad voor een nieuwe editie van ’s werelds meest innovatieve schoonmaak- en hygiëne beurs. Met meer dan 35.000 professionals uit 143 landen, was het evenement van 2018 een compleet overzicht van wat er in de wereld te zien en te ontdekken is op het gebied van professionele schoonmaak. De show van 2022 zal niet anders zijn, een plaats waar de industrie samen komt wordt om de beste schoonmaak innovaties te zien en te ervaren. Met vier dagen lang aandacht voor de thema’s: Operationele efficiëntie, Gezondheid & Hygiëne, Technologische ontwikkelingen en Duurzaamheid.

Technologieën die de toekomst van de schoonmaak zullen bepalen
Robotica is zeker geen nieuw segment voor Interclean Amsterdam, maar de recente ontwikkelingen van fabrikanten volgen elkaar in rap tempo op. Waar geautomatiseerde reinigingsmachines ooit een opwindende maar dure oplossing waren, zijn ze inmiddels niet meer weg te denken voor veel verschillende toepassingen en oplossingen. Het is een voortdurende schoonmaakinnovatie waar bedrijven op de hoogte van moeten blijven om goede keuzes voor de toekomst te kunnen maken.
De Robot Arena op Interclean Amsterdam 2022 biedt bezoekers niet alleen de kans om de nieuwste robots in actie te zien, maar ook om een ​​praktische demonstratie uit de eerste hand te krijgen van wat de nieuwe generatie robots voor hen kan doen.

Gezondheid en hygiëne
COVID-19 zorgt voor nieuwe uitdagingen en vereist nieuwe manieren van werken in alle sectoren en nieuwe hogere eisen zullen blijven bestaan. Terwijl werkafspraken zich blijven ontwikkelen en de concurrentie om goed personeel te werven toeneemt, vormen betere arbeidsomstandigheden, waaronder een gezonde omgeving en de nieuwste technologie, een essentieel onderdeel van het nieuwe wervingslandschap.
Ergonomische apparatuur, Cobotics en exoskeletons maken nu naast meer traditionele reinigingsmethoden steeds vaker deel uit van de moderne schoonmaakprocessen en zullen de komende jaren terrein winnen. Op de beurs zullen een aantal vooruitstrevende toepassingen te zien zijn.

Software die de operationele efficiëntie stimuleert
In 2016 is het Management & Mobility paviljoen op de beurs geïntroduceerd, een gedeelte van de beurs dat gewijd is aan exposanten die software en apps ontwikkelen die de schoonmaakproductiviteit en efficiëntie stimuleren. Management & Mobility is sindsdien nog belangrijker geworden en daarom zal het paviljoen in 2022 weer prominent aanwezig zijn.

Duurzaamheid zal centraal staan ​​in elk segment
Het Zero Waste Lab en Facility Inspiration Event zijn het centrum van de duurzaamheid trends. Hier zullen diverse workshops en presentaties te zien zijn die best-practises laten zien over hoe eigen afvalbeheer te verbeteren is voor een groenere en schonere toekomst.
Met minder dan 10 jaar om een ​​klimaatcatastrofe te voorkomen, werken schoonmaakbedrijven al hard aan het invoeren van duurzame manieren van werken – van afvalbeheer tot groen schoonmaken. De circulaire economie, verantwoorde producten en hulpbronnenbeheer zullen de rode draad zijn die veel van de innovaties die op Interclean Amsterdam 2022 te zien zijn, met elkaar verbindt.

Het Healthcare Cleaning Forum keert terug
Ook op Interclean Amsterdam 2022 keert het Healthcare Cleaning Forum terug. Deze zal op donderdag 12 mei zal plaatsvinden om belangrijke discussies voort te zetten rondom het schoonmaken van ziekenhuizen en infectiepreventie – georganiseerd in samenwerking met topexperts als Prof. Didier Pittet, Alexandra Peters, Prof. Martin Kiernan en Prof. Pierre Parneix.

Over Interclean
Interclean Amsterdam 2022 vindt plaats van 10 t/m 13 mei in RAI Amsterdam. Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwsbrief zodat je weet wanneer de beursregistratie opengaat en wat er op de beurs te beleven is. Klik hier voor meer informatie