Terugblik Greenspeed Probio Event in woord en beeld

Op 20 november werden 50 genodigden warm onthaald in de Honingboom Vestibule in het Noord Paviljoen bij Artis in Amsterdam. Greenspeed, producent van ecologische schoonmaaksystemen, organiseerde deze middag in samenwerking met distributiepartners  Haagclean uit Rijswijk en Boma uit Eindhoven. In de sfeervolle vestibule werden de genodigden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van probiotische reiniging door Johan Tops, commercieel directeur Greenspeed, en dr. Robin Temmerman. Aansluitend volgde een bezoek aan het,  bij het onderwerp passende, museum Micropia en een borrel in De Plantage.

Greenspeed heeft op Interclean voor het eerst haar assortiment probiotische reinigingsmiddelen gepresenteerd. Probiotische reinigingsmiddelen zijn innovatieve reinigers die bijdragen aan veilig werken, een diepgaande reiniging, geurbestrijding en milieubevorderend zijn. Het is het eerste assortiment van probiotische reinigers dat het EU Ecolabel behaalde. Greenspeed zet strategisch in op circulair en gezond schoonmaken. Reden voor Greenspeed om belangstellenden grondig te informeren over de voordelen van probiotische reinigers. Na een gastvrije ontvangst met gezonde lunch, trapte Johan Tops als spreker af. Namens Greenspeed benadrukte hij het belang van veilig en gezond schoonmaken. Hij deed een oproep aan zijn publiek om hieraan mee te werken en de ergonomie en gezondheid van de schoonmaker nog meer centraal te stellen.

De tweede spreker, dr. Robin Temmerman, microbioloog en ontwikkelingspartner van Greenspeed, ging dieper in op de werking van de probiotische middelen. Hij gaf voorbeelden van situaties in de zorg waar het werken met Probiotica positieve resultaten heeft bewezen. Als eerste is de werking in de zorg toegepast omdat hygiëne in deze sector van levensbelang is. Inmiddels wordt probiotische reiniging ook in kinderdagverblijven, scholen, publieke gebouwen en hotels toegepast.

De presentaties werden met veel interesse gevolgd. Na afloop ontstonden er mooie gesprekken over de mogelijke toepassingen en positieve resultaten. Een teken dat deze innovatie veel mensen aanspreekt.

Na een aansluitend bezoek aan het wetenschapsmuseum Micropia, waarin het publiek kennis kon maken met microscopisch kleine organismen, was er tijd om met elkaar na te praten in café-restaurant De Plantage.

Bekijk de foto-film voor een impressie van het ProBio event:

×