Volgende gamechanger uit Terneuzen SteamPLUS 2.0 op Schoonmaak Vakdagen

Verflagen, graffiti, atmosferische vervuiling, rubberen bandensporen, kauwgom en andere soorten vervuiling kan de SteamPLUS techniek aan. Hogedruktrailerproducent Meclean introduceerde deze techniek tien jaar geleden: door de zogenoemde thermoshock ‘explodeert’ vervuiling zonder het te reinigen oppervlak te beschadigen. Goed nieuws voor gebruikers: eind 2019 introduceert Meclean SteamPLUS 2.0, een gamechanger. En goed nieuws voor de bezoekers aan de Schoonmaak Vakdagen: de kans om voor het eerste kennis te maken met deze milieu- en prijsvriendelijke krachtpatser.

Meclean-directeur Coen Verhelst: “Het is ongelooflijk moeilijk om alleen de vervuiling te verwijderen zonder schade toe te brengen aan de ondergrond. Het is een constante balans tussen de juiste druk om vervuiling te lijf te gaan en ervoor te zorgen dat monumentale gevels niet beschadigd worden. Ja, met veelal zure reinigingspasta’s kan in sommige gevallen een acceptabel reinigingsresultaat bereikt worden, maar dit is in veel steden niet meer toegestaan en de verwachting is dat dit de komende jaren in alle steden wordt verboden.”

SteamPLUS naar next level
Vanuit deze behoefte is zo’n 10 jaar geleden SteamPLUS ontstaan. Bij Meclean zijn ze nu ook helemaal klaar voor de introductie van een mooie upgrade van deze hogedruk-stoomtechniek: SteamPLUS 2.0! Een gamechanger, zo laat de SteamPLUS techniek zich het beste omschrijven volgens de ontwikkelaars. “Voor gebruikers maakt deze techniek het verschil tussen wel of niet reinigen zonder beschadiging of reinigingsmiddelen in te zetten.”

Maar hoe maak je van deze techniek een versie 2.0? Het is de afdeling R&D gelukt om het stoomvolume van 11.000 liter nog verder te boosten naar 14.000 liter (+25%), dit geldt ook voor het verhogen van de stoomdruk van 200 bar naar 250 bar (+25%). Hiermee kan volgens Meclean in dezelfde werktijd 25% meer resultaat geboekt worden, dus nog meer atmosferische vervuiling, graffiti, kauwgom etc. kunnen worden verwijderd. Daarmee is dit echt next-level, een gamechanger. Vervuilingen die hun oorsprong vinden in organisch materiaal kan SteamPLUS de baas. Zonder reinigingsmiddel en zonder beschadiging van de kwetsbare ondergrond.”

Primeur op Schoonmaak Vakdagen
Meclean presenteert de revolutionaire SteamPLUS 2.0 techniek tijdens de Schoonmaak Vakdagen op dinsdag 12 en woensdag 13 november 2019 in Expo Houten. Algemeen directeur Coen Verhelst kijkt ernaar uit: “De beurs is het moment waarop we deze nieuwe gamechanger aan het grote publiek tonen. Voor geïnteresseerden is dat ook het moment om vragen te stellen en in gesprek te gaan. We zien u graag daar.”

Op de Schoonmaak Vakdagen toont Meclean ook een nieuwe hogedruktrailer: de Trailerjet-S. “Bescheiden in afmeting en prijs, uitblinker in afwerking en prestaties”, concludeert Coen. De nieuwe hogedruktrailer is ontwikkeld voor de starter of kleine ondernemer: “Door een nieuwe techniek voor productie te ontwikkelen, hebben we de prijs laag kunnen houden zonder in te boeten op afwerking en kwaliteit.”

Dit artikel is een samenvatting van het hele artikel en interview met Coen Verhelst op Clean Totaal. Verder lezen? Klik op deze link.

Wie zijn de exposanten? Klik op deze link naar de website Schoonmaak Vakdagen.

Kijktip

Premium

Anderhalvemeters maken in musea en het nieuwe normaal: wat gewoon was, is niet meer

Bij musea denk je wellicht direct aan het Rijksmuseum in Amsterdam, maar er zijn...