Schoonmaak Vakdagen demoplein Robotisering met fysieke en intelligente krachtpatsers

Ontmoeten én ontdekken: de beursorganisatie van Prosu Media Producties daagt je uit voor een bezoek aan de Schoonmaak Vakdagen en zet onder meer in met het Robotplein. Daar tonen robots van Cleanfix en Adlatus hun fysieke en intelligente krachten, maar ook elders op de beursvloer is de ‘programmeerbare machine’ te vinden. Bijvoorbeeld op de Nilfisk-stand met de eerste presentatie van de Liberty. Kunnen robots emoties als angst en boosheid wegnemen en omzetten in blijdschap, mogelijkheden en oplossingen voor bijvoorbeeld arbeidskrapte en personele verduurzaming? Reis richting Expo Houten en ondervind het aankomende week op hét nationale en ‘dedicated’ schoonmaakevenement.

Roland de Korte, algemeen directeur Cleanfix Benelux, is enthousiast over de eerste, zelfstandige reinigingsrobot, de RA 660 NAVi: “Onze robot is uitgerust met een subliem navigatiesysteem, drie borstels of pads en een functioneel vormgegeven zuigmond. Geschikt voor locaties waar men veel vierkante meters vloeroppervlak moet schrobben en waar de lat voor schoonmaak en hygiëne hoog ligt.” Al in 2016 op de INTERCLEAN Amsterdam werd deze reinigingsrobot uitgeroepen tot winnaar van de Amsterdam Innovation Award.

Mentale en praktische meerwaarde
Saai schoonmaakwerk van lange gangen en grote hallen; het is een van de voorbeelden waar robotisering een mentale, praktische en efficiënte meerwaarde zou kunnen bieden. Of een samenwerking. Want terwijl de robot z’n werk doet, de schoonmaker zich op andere, niet gerobotiseerde taken richten. Ontmoet Roland en ontmoet de toekomst van schoonmaak. Dat kan, want op het kennisprogramma van de Schoonmaak Vakdagen staat op woensdag 13 november om 11.00 uur een interactieve sessie met Roland: Robotisering in de schoonmaak.

Prijspakkers
Meer robots en cobots betreden de beursvloer van de Schoonmaak Vakdagen. “Op het demoplein tegenover onze stand tonen wij de schoonmaakcobot Adlatus. Deze cobot is de eerste schoonmaakmachine die autonoom kan reinigen en zichzelf kan servicen. We vertellen u graag over onze ervaringen en de specifieke kwaliteiten van deze Duitse robot”, blikt Facility Trade Group vooruit naar de Schoonmaak Vakdagen: Voelen, ruiken, winnen en beleven.

Facility Trade Group is leverancier van de ADLATUS CR700. Deze cobot viel in 2017 en in 2019 – tijdens de recente CMS Berlin – in de prijzen met de Purus Innovation Award en was in 2017 op Interclean Amsterdam genomineerd voor de Innovation Award.

Echte ontwikkeling
“In alle eerlijkheid, wat is de laatste échte ontwikkeling binnen de branche geweest? Kijken we op productniveau, dan zit de ontwikkeling in de introductie van de i-mop die volledig operationeel is. Kijken we binnen het machinesegment verder, dan komt robotisering om de hoek kijken”, stelde Lisanne Anderweg van Prosu Media Producties in het artikel ‘Schoonmaak Vakdagen, niet alleen voor witte boorden’.

Tot slot nog een leuk Wikipedia’tje
Het woord robot werd voor het eerst gebruikt door de Tsjechische schrijver Karel Čapek in zijn toneelstuk R.U.R., dat staat voor Rossum’s Universal Robots uit 1921, en is afgeleid van het Tsjechische woord robota, dat ‘werk’ of ‘verplichte arbeid’ betekent.

De komende editie van de Schoonmaak Vakdagen – op dinsdag 12 en woensdag 13 november in Expo Houten – is een, nee dé ontmoetingsplaats waar veel te ontdekken valt. Boek je gratis ticket hier.

Premium

Facilitair multi-serviceverlener Elis verrassend anders op Vakbeurs Facilitair

“Twee jaar geleden is Berendsen overgenomen door Elis. Deze overname had een naamsverandering en...
×