Blog: Verfrissen, verrassen, verrijken…

Mijn vader zei het vroeger al tegen mij: “wie niet groot en sterk is, moet slim zijn”.  Met deze boerenwijsheid hebben we de afgelopen jaren binnen Uniqcare werk gemaakt van het ontwikkelen van een volledig nieuwe koers. Weg uit de gebaande paden en op naar het avontuur. Want om nieuwe successen af te dwingen, is een koerswijziging niet zelden de beste keuze.

Als kleinste landelijk sanitair dienstverlener kun je alleen excelleren door een hoge mate van flexibiliteit die wordt gevoed door een zeer efficiënte serviceorganisatie. Klanten in het mkb, waar Uniqcare voornamelijk haar successen behaald, eisen ad hoc en wendbaar handelen in de dagelijkse business. Alleen dat is al een propositie die vaak het uiterste vergt van een kleine organisatie. Wij voelen ons in die omgeving wel als een vis in het water. Zo wapenen we ons voor invloeden van buitenaf. Behoud van je positie in de jungle waar nog steeds prijsvechters met regelmaat de aanval openen, is de eerste voorwaarde voor groei.

Om te groeien moet je verfrissen, verrassen en vooral verrijken. En dat begint met het goed luisteren naar de markt, de wensen in beeld krijgen en het op de voet volgen van de branche-ontwikkelingen. Dan hoor je verrassende zaken, waarbij klanten openhartig zijn over hun werkelijke wensen.

Voor Uniqcare was het pad helder. Het avontuur is begonnen. We investeren in vier integrale concepten, verrijken deze met kennisoverdracht en bieden deze in een keuzepalet aan eindklant of dealer aan. Om hen van meer te laten genieten dan alleen een verzorgde sanitaire omgeving. Zo ontstond ook de EHBO- en AED-propositie, die opvallend goed werd ontvangen door onze relaties in alle branches. We maken echt verschil door onze klant van sanitaire hygiëne én veiligheid te laten genieten. Na een pilotperiode van twee jaar, spelen we inmiddels serieus mee op het volwassen geworden AED-toneel. Met het aanwinnen van diverse middelgrote aanbestedingen op scholen en gemeenten, is een geheel nieuw speelveld gecreëerd. Een speelveld waar óók de sanitaire hygiëne onderwerp van gesprek is.

In 2019 zullen wij vaak van ons laten horen om onze kennis te verspreiden en ons steentje bij te dragen aan een hygiënische en veilige werkomgeving…

Ernst-Jan van der Graaf,
Managing director Uniqcare

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...