Blog: Een vreemde eend in de bijt

Als relatiemanager van SIEV mocht ik recent een bevriende ondernemer bezoeken om een kop koffie te drinken. Toen de kou wat weggezakt was, verslikte ik me bijna in het bruine goedje doordat mijn gesprekspartner de opmerking maakte: “Je hebt een mooie zwaan gecreëerd, nu moet je recht in de vijver blijven zwemmen.”

Als een ware Hans Christian Andersen legde hij me vervolgens zijn beeldspraak uit. Het lelijke eendje SIEV zwom jarenlang alleen in de vijver. Nu met de kerst denken we aan die eendjes, maar weet u wat? Jaren geleden werd er helemaal niet aan buitenbeentje SIEV gedacht. Tijden en meningen veranderen, de eend is een prachtige zwaan geworden. Om met Andersen te citeren: “nu zeggen ze dat hij de mooiste van alle vogels is”.

Waar het sprookje van Andersen stopt, flirt de facilitaire sector eind 2019 zelfs verder. Dat het bijna iets weg heeft van Tinder, wil ik niet zeggen, maar het zwaantje wordt wel degelijk naar rechts ‘geswiped’. De mooie zwaan roept dat het ingepalmd wordt door een andere zwaan. De andere zwaan roept weer dat het een aanzoek is, vervolgens wordt er over een open verhouding gesproken.

De ondernemer zei het al: “nu moet je recht in de vijver blijven zwemmen”. En weet u? Zoals ik onze mkb’ers ken, besef ik me dat deze zwaan zijn inmiddels uit de kluiten gegroeide gezin niet zal verlaten. Of we nou naar rechts geswiped worden of niet.

Martin Bogers,
accountmanager 
Keurmerk Nederland en relatiemanager mkb-branchevereniging voor schoonmaakbedrijven SieV

Premium

Coronacrisis

Het coronavirus treft ons allemaal. Privé en/of zakelijk. Ook de cruciale beroepsgroep communicatie, media...