1 oktober: FM Next Generation inspiratie-event Verbinding bij AFAS Software

Verbinding met elkaar: ‘next generation’ met ‘this generation’. Verbinding met de veranderende wereld. Verbinding met de nieuwe (schoonmaak)economie. Maar ook verbinding met de wereld van beleving. “AFAS Software is mijn grote voorbeeld van hoe je een ‘borring’ business kunt omzetten naar een ‘belevingsbusiness’, waar velen willen werken en met wie velen zaken willen doen. Ons FM Next Generation-platform is het verbindende jongerenplatform voor de aankomende, volgende generatie in de schoonmaak-/FM-branche. Hoe bijzonder is het dat AFAS Software in Leusden ons op dinsdag 1 oktober de kans geeft om die verbinding te maken. Daarom nodigen we de nextgen’ers en hun leidinggevende of directeur uit voor een Disney Tour, inspiratieboostsessie en tapas party”, blikt Petra de Bruin, initiatiefnemer en backoffice van FM Next Generation vooruit.

“In mijn gesprekken met marketeers uit de schoonmaak/FM-wereld en in aanloop naar events voor FM Next Generation proef ik regelmatig de uitdaging en soms zelfs het gevecht van de ‘next generation’ met ‘this generation’, zeg maar de ‘gevestigde orde’, diegenen die nu de bedrijfsleiding in handen hebben. De ‘next generation’ wil verder en ‘this generation’ wil ervaring meegeven maar tempert. Natuurlijk moet de schoorsteen van een bedrijf roken, maar hij moet vooral blijven roken. Daarom is het essentieel om elkaar kansen te geven, van elkaar te leren, samen te werken, je ogen niet te sluiten voor de veranderende wereld en ‘fun’ als doel te stellen. Want alleen met een bevlogen team waar de happiness vanaf spat, kun je je bedrijf laten groeien en bloeien, en kun je de nieuwe (schoonmaak)economie aan. De deeleconomie met impact. Met circulariteit. Met uitdagingen. Met co-creatie. Met keuzes om vooruitgang te komen. Doe je dat niet? Dan wordt het een gevecht tegen het, zoals ik dat noem, ‘Blokker-syndroom’: ontwikkelingen zien, geloven in en vasthouden aan tradities en over enkele jaren het bedrijfsimperium in de etalage. Met alle respect voor wijlen Jaap Blokker, die ik persoonlijk heb gekend”, onderbouwt Petra het inspiratie-event Verbinding van FM Next Generation op dinsdag 1 oktober.

 Met een team waar de happiness vanaf spat, kun je je bedrijf laten groeien en bloeien, en kun je de nieuwe (schoonmaak)economie aan

AFAS het grote voorbeeld van veel
Petra vervolgt: “AFAS Software is voor mij het voorbeeld van delen (“Je vindt alles op onze website”, aldus Herman Zondag, directeur Customer Experience bij AFAS Software), van eruit springen (door anders te ondernemen: opvallend, onderscheidend, sociaal), lef tonen (je klanten temidden van de “blijerikken” van de Supportafdeling inwerken en ondersteunen), de ‘next generation’ ruimte te geven en kansen te gunnen, een gestroomlijnde keten waar veel bedrijven het spreekwoordelijke puntje aan kunnen zuigen (“Britt is onze HR-dame die bij aanname wist dat ze het met ruim 450 medewerkers ook alleen moet doen”, aldus Herman), en… het grote voorbeeld van hoe je ict/digitalisering tot een sexy product kunt maken. Kortom, werken aan de reputatie van je bedrijf en de branche door VERBINDING met bevlogen medewerkers. Een ware uitdaging voor de conservatieve schoonmaakbranche.”

Neem je leidinggevende of directeur mee
In tegenstelling tot de eerdere events van FM Next Generation zijn op het AFAS inspiratie-event Verbinding de #nextgen’ers én ‘this generation’ samen welkom. Het aantal kaarten is met 40 stuks beperkt, dus kunnen zich per bedrijf slechts één FM Next Generation-lid en één leidinggevende of directeur aanmelden. Zorg dus dat je op 1 augustus je persoonlijke uitnodiging via Event Brite ontvangt: mail snel je contactgegevens naar fmnextgeneration@outlook.com.

Het inspiratie-event Verbinding begint om 15.30 uur met een gastvrije ontvangst, waarna een Disney Tour, inspiratieboostsessie en tapas party voor verbinding gaan zorgen. Dit #FMNextGen-event eindigt om 19.30 uur, waarna nog meer ‘blijerikken’ vanuit Leusden filevrij huiswaarts kunnen keren.

40 blijerikken zorgen voor reputatieboost
Petra tot slot: “Het idee om ons 4e event bij AFAS Software en buiten de schoonmaak te organiseren, leidde al direct tot veel enthousiasme. En zelfs tot vooraanmeldingen. We weten van een onze gastsprekers Feike Cats (van Houden van Klanten) dat tevredenheid goed is, maar enthousiasme veel beter is en verhalen oplevert. Ik hoop, nee ik vertrouw er daarom op, dat onze branche op 1 oktober zo’n 40 geïnspireerde blijerikken rijker is. Een basis voor onze reputatieboost.”

 

 

Premium

Anderhalvemeters maken in musea en het nieuwe normaal: wat gewoon was, is niet meer

Bij musea denk je wellicht direct aan het Rijksmuseum in Amsterdam, maar er zijn...