Nieuwe Nilfisk Liberty SC50: baanbrekende robotica

De afgelopen jaren was veel te doen rondom autonome reiniging, waarbij grote spelers belangrijke voordelen verwachten. Velen keken uit naar het moment van consistente reiniging en een hogere productiviteit om extra tijd te kunnen besteden aan complexe schoonmaakwerkzaamheden, want autonome reiniging neemt routinewerkzaamheden over. “Nilfisk heeft aandachtig geluisterd naar de wensen voor autonome reinigingsoplossingen, die lange tijd gezien werden als de toekomst”, zegt Pierre Mikaelsson, hoofd van Global R&D bij Nilfisk. “Daarom zijn wij partnerschappen aangegaan met vooraanstaande technologiebedrijven en daarom zijn we baanbrekend op het gebied van robotica sinds 2016.”

De eerste autonome reinigingsmachine van Nilfisk is de Liberty SC50. Een nauwkeurige en zorgvuldige schrobzuigmachine, die gecertificeerd is volgens de meest recente veiligheidsnormen voor autonome reinigingsmachines. De Liberty SC50 herhaalt feilloos de geprogrammeerde routes keer op keer en is flexibel genoeg om snelle aanpassingen uit te kunnen voeren wanneer de situatie of omgeving verandert. Dit alles voert hij sneller en met minder inspanning uit dan handbediende oplossingen – met als resultaat ongeëvenaarde constante reinigingsprestaties, ongeëvenaarde productiviteit en besparingen in tijd en arbeidskosten.

3 reinigingsprogramma’s
De ambitie achter de ontwikkeling van de Liberty SC50 is om autonome reiniging eenvoudig en productief te maken, waarbij de gebruiker zoveel mogelijk flexibiliteit wordt geboden bij het dagelijks gebruik van de machine. De Nilfisk Liberty SC50 beschikt over drie reinigingsprogramma’s.

Fill-in
De gebruiker rijdt langs de buitenrand van het te reinigen oppervlak. De machine gebruik vervolgens de meest efficiënte route om het vloeroppervlak te reinigen – keer op keer en zonder tijdrovende programmering.

CopyCat
De gebruiker rijdt de route zoals die gereinigd moet worden, de Liberty herhaalt dit vervolgens oneindig vaak op exact dezelfde manier.

Manual
De schrobzuigmachine kan ook gebruikt worden als een handmatige schrobzuigmachine voor ad hoc-werkzaamheden.

“Autonome reinigingsmachines zijn in een volwassen fase terecht gekomen”

Pierre tot slot: “Gebaseerd op de feedback die we krijgen van huidige gebruikers van de Liberty SC50, geloven we echt dat autonome reinigingsmachines in een volwassen fase terecht zijn gekomen waar ze werkelijk toegevoegde waarde leveren – in het bijzonder wanneer ze eenvoudig en flexibel in gebruik zijn vanaf het eerste moment.”

Over Nilfisk
Nilfisk is een wereldwijde marktleider met het hoofdkantoor in Denemarken. Nilfisk heeft verkooporganisaties in meer dan 40 landen en met een additioneel sterk dealernetwerk vermarkt en verkoopt Nilfisk in meer dan 100 landen wereldwijd. Nilfisk is wereldwijd een van de marktleiders voor het leveren en onderhouden van professionele reinigingsmachines met 5.500 werknemers. Nilfisk is zelfstandig genoteerd aan de beurs van Kopenhagen.

Leestip

Nilfisk op Schoonmaak Vakdagen: “Ontdek de toekomst met lancering robot Liberty SC50”

Premium

Coronacrisis

Het coronavirus treft ons allemaal. Privé en/of zakelijk. Ook de cruciale beroepsgroep communicatie, media...