Toiletten bouwen met toiletpapier: The Good Roll

Sinds begin 2019 verkoopt Hygiënepapier.nl het merk The Good Roll: 100% boomvriendelijk toiletpapier zonder chloor, kleur- en geurstoffen. Want, zo vindt The Good Roll: bomen zijn om te knuffelen, niet om te kappen en te verwerken als papier! Het toiletpapier van The Good Roll is dan ook 100% gerecycled en bovendien een lust voor het oog. De vrolijke printjes maken het toiletpapier tot eyecatcher van jouw toiletruimte. En dat is mooi, zeker als je kijkt naar alles wat er achter het merk zit! 

The Good Roll vindt dat iedereen ter wereld moet kunnen beschikken over een gezond toilet. Michael Woensdregt, lead online marketeer bij Hygiënepapier.nl: “Als je je bedenkt dat wereldwijd ruim 2 miljard mensen geen toegang hebben tot een veilig en schoon toilet, snap je dat de makers hier iets aan wilden doen.” Die 2 miljard is namelijk zo’n 32% van de wereldbevolking! Ook kappen we dagelijks zo’n 270.000 bomen voor de productie van toiletpapier. Goed bezig? Niet echt natuurlijk. Daarom ontstond The Good Roll, een uniek Nederlands win-win concept.

50% naar het goede doel
The Good Roll investeert 50% van de nettowinst in een samenwerking met Stichting Simavi. Samen installeren ze veilige toiletten in Oost-Afrika. Om de basisgezondheid te verbeteren installeren The Good Roll en Simavi toiletten op openbare plekken als scholen. Zo kunnen kinderen veiliger naar school!
“Wat wij vooral belangrijk vonden, is het duurzame aspect in dit alles,” vertelt Michael. “Het blijft namelijk niet bij de bouw van de toiletten. The Good Roll en Simavi stimuleren de lokale bevolking om zelf te leren hoe zij toiletten en wasbakken moeten bouwen. Ook leren ze de bevolking over hygiëne en het voorkomen van gevaarlijke ziektes. Tot slot worden dorpsbewoners opgeleid tot onderhoudsmonteurs, waardoor het toilet schoon en veilig kan blijven.”

Een feestje voor jouw toilet
The Good Roll is een feestje voor jouw toilet. Michael: “The Good Roll zit onwijs goed in elkaar. Niet alleen heeft het een heel hoog duurzaamheidsgehalte, ook maken ze het verduurzamen van je kantoor onwijs leuk. Achterop de toiletrol zit een QR-code, waarmee je wordt doorgestuurd naar het verhaal van The Good Roll, maar ook naar allerlei grappige filmpjes.” Lachen, gieren, brullen in het kleinste kamertje van het kantoor dus! “Toen de rollen voor het eerst bij ons binnen kwamen, hebben we ons echt een tijd kunnen vermaken met het ontdekken van alle beschikbare filmpjes en content.”

#leestip: Even voorstellen: Hygienepapier.nl, de online nummer 1 in de Benelux  

 

Premium

Schoonmaakjournaal pauzeert: be right back

Zwaai zwaai, doei doei? Nou nee! Net als u begrijpen wij dat de pandemie...