SIEV zet mkb schoonmaak op de kaart bij Tweede Kamerlid Wörsdörfer

De blog van Martin Bogers Leringen wekken, maar voorbeelden trekken II op Schoonmaakjournaal was aanleiding voor Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer (VVD) om mkb-branchevereniging SieV uit te nodigen. Op 8 april vond een verhelderend overleg plaats met gevoerd met een afvaardiging van SIEV over de positie van het mkb in de facilitaire sector. Plaats van treffen was Residentie Schoonmaak in Rijswijk.

Een mkb-branchevereniging ontstaat niet zomaar, dat was een van de opvallende punten in de kennismaking tussen SieV en Wörsdörfer. Zo ook de groei van SieV naar meer dan 200 leden c.q. aangesloten mkb’ers. “Wörsdörfer liet zich inlichten over concrete voorbeelden uit de praktijk, die voor het mkb vaak als lastig worden ervaren. Denk aan het lage vertrouwen van het mkb in aanbestedingen, de positie van de adviesbureaus, maar natuurlijk ook artikel 38 uit de Cao voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Enkel jaren geleden kwam hierover niet voor niets een onderzoek van TLC naar buiten. De uitslag loog er indertijd niet om, slechts 6% van de respondenten vond dat het artikel zou mogen blijven bestaan zonder enige wijziging”, blikt SieV terug op het bezoek op 8 april.

Mkb in de praktijk
Directeur van Residentie Schoonmaak Ronald van Bemt stond samen met manager Arnold Reket stil bij enkele concrete praktijkvoorbeelden. Zo werden de werkzaamheden bij een VVE besproken. Binnen de woning moest het 9%-tarief gehanteerd worden, maar buiten was het 21%-tarief. Martin Bogers gaf op zijn beurt een toelichting over de ervaringen die hij heeft in de contacten met mkb’ers in de sector.

Voortgang
SieV-voorzitter Maurice Rutgrink kon op de waardering van Wörsdörfer rekenen en de mkb-branchevereniging gaat de politicus van informatie uit het directe werkveld voorzien. Beide partijen zullen zich over de kennismaking bezinnen en er zeker op terugkomen. “De samenkomst is een nieuwe stap van SieV in de verdere profilering van onze mkb-branchevereniging in de schoonmaak”, concludeert SieV.

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...