Blog: Leringen wekken, maar voorbeelden trekken II

Recent vernam ik dat Tweede Kamerlid Wörsdörfer nader kennis wil maken met de schoonmaakbranche. De kostelijke uitspraak dat hij met name het mkb wil leren kennen, deed mijn hart sneller kloppen. Een volgend nieuwsfeit ging over een protest van scholieren omwille van het klimaat, waar scholieren zich tegenwoordig al niet voor lenen.

Een tijdje geleden kwam ik in contact met een niet nader te benoemen schoonmaakbedrijf. Het had er de schijn van dat het lot ons samen bracht, de eigenaar had namelijk nog nooit iets van het SIEV-Keurmerk vernomen. Gaandeweg liep mijn hart over van interesse toen de kleine ondernemer mij toevertrouwde dat hij aspirant-lid was geworden van een organisatie.

Meneer had over een mkb-branchevereniging niets, maar dan ook niets vernomen. Toen ik hem vervolgens uit de doeken deed dat de mkb’ers in schoonmaakland zich bij een eigen vereniging kunnen aansluiten, was hij stomverbaasd. Het bracht de man tot een radicale overstap, waarna zijn bedrijf nu lid is van SIEV. Jammer voor Wörsdörfer, ook deze mkb’er heeft hij niet kunnen spreken.

In gedachten praat ik met mijn naamgenoot. Ik doe uit de doeken dat ik hem in contact kan brengen met vele mkb’ers. Martin zal stomverbaasd reageren, misschien heeft hij zelfs nog nooit iets van de branchevereniging vernomen. Vervolgens breng ik hem via deze column in contact met SIEV. De kostelijke uitspraak dat de vereniging meer dan 200 mkb’ers vertegenwoordigt, zal zijn hart sneller laten kloppen.

“Het voorbeeld van die scholieren zou een middel zijn!”, beet een niet nader te benoemen schoonmaakbedrijf me deze week toe. Gelijk kreeg hij, Rutte verwelkomde een delegatie reeds van harte. Waar scholieren zich tegenwoordig al niet voor lenen.

Martin Bogers,
accountmanager
Keurmerk Nederland

Op 19 september 2018 schreef Martin zijn blog: Leringen wekken, maar voorbeelden trekken I

Column: Leringen wekken, maar voorbeelden trekken

×