#nieuwsnotendop week 4: CBS, CSU, Haagclean, Interclean Istanbul, Vakbeurs Facilitair en Yask

Het ministerie van VWS kiest voor Yask Facility Management
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft Yask Facility Management gekozen als facilitair dienstverlener voor het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) in Amsterdam. Yask gaat voor de circa 850 medewerkers en 36.000 bezoekers het Integrated Facility Management voor de soft services verzorgen, onder meer de receptie, catering, beveiliging, schoonmaak, post en repro. Het EMA verhuist begin 2019 van Londen naar Amsterdam. Op 9 januari opende minister Bruno Bruins de tijdelijke huisvesting.

CSU ziet duurzame inspanningen bekroond met Breeam-certificaat
Woensdag ontving Suzan Stadhouders, lid van de raad van bestuur van CSU, op Vakbeurs Facilitair het BREEAM-NL In-Use-certificaat. Deze certificering toont aan dat een gebouw voldoet aan strenge duurzaamheidsrichtlijnen. “Een kroon op de inspanningen van ons bedrijf”, concludeert CSU.

Op de foto van links naar rechts: Ton van de Ven (Manager Inkoop en Huisvesting van CSU), Suzan Stadhouders (lid van de Raad van Bestuur van  CSU), Jan Roersen (auditor van W4Y) en Rob Boers (Manager Kwaliteit Arbo en Milieu van CSU)

Sfeerimpressie Vakbeurs Facilitair: verandering van spijs doet eten
Redacteur Esther van der Lelie en fotograaf/filmer Henk Snaterse struinden woensdag de beursvloer van Vakbeurs Facilitair af op zoek naar mensen, momenten, indrukken, innovaties, nieuws en nieuwigheden, trends en thema’s. Een korte sfeerimpressie in tekst en foto’s van een beurs die tot en met vandaag de volwassen editie in Jaarbeurs Utrecht beleeft.

Aantal faillissementen in 2018 laagste van deze eeuw
Volgens CBS zijn er vorig jaar 3144 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Dat is bezien over het hele jaar het laagste aantal van deze eeuw. Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna is het aantal faillissementen echter drie maanden op rij gestegen. Ten opzichte van 2013 is het aantal faillissementen met ruim 62 procent afgenomen. Dit gaat samen met de economisch groei van de afgelopen vijf jaar in Nederland. Net als in voorgaande jaren zijn de meeste faillissementen van bedrijven en instellingen uitgesproken in de handel, namelijk 687.

Healthcare Cleaning Forum nieuw op Interclean Istanbul 2019
One of the major new events taking place at Interclean Istanbul 2019 is the introduction of the Healthcare Cleaning Forum MENA Regional Program. Featuring expert guest speakers and interactive workshops, the programme for the forum is set to attract leading experts and practitioners from the healthcare sector. The MENA Regional Conference will be set over two days – Wednesday 10 April and Thursday 11 April.

Silverfleet neemt meerderheidsbelang in Staxs schoonmaakproducten
Onafhankelijk investeerder Silverfleet heeft een meerderheidsbelang genomen in Staxs, leverancier van onder meer schoonmaakdoekjes, mondkapjes en andere hygiëneproducten. Het Heerenveense bedrijf is vooral actief in de farmaceutische industrie. Silverfleet wil met de investering het bedrijf verder laten groeien: vanuit Nederland en België verder Europa in.
Bron: FD

Partnership Haagclean en i-team Benelux maakt schoonmaak boeiend
“De i-team filosofie 4D-concepten past extreem bij ons en onze werkwijze”, zo kondigt Haagclean de samenwerking met i-team Benelux aan. “Het motto van i-team: samen met partners intelligente, gemakkelijke en hoogwaardige schoonmaakmachines en -middelen leveren. Het aanbod varieert van i-mop schrobzuigmachines, i-vac stofzuigers, i-gum kauwgumverwijderaars tot i-light verlichtingsoplossingen en ergonomische innovaties voor de glasbewassing, zoals de i-suit en i-wash. Het hart van i-team zijn schoonmakers, de dagelijkse i-user. Door hun manier van werken te veranderen van een schoonmaker met een emmer en een dweil naar iemand die een reeks mechanische oplossingen bedient, wordt de schoonmaak meteen veel boeiender”, aldus Haagclean.

×