15 juli 2019

Nationaal Integratiediner verplaatst naar 1 oktober

Het Nationaal Integratiediner is verplaatst naar woensdag 1 oktober. Op 1 oktober wordt namelijk voor de eerste keer Diversity Day in Nederland georganiseerd: een dag met speciale aandacht voor diversiteit. Asito organiseert al sinds 2011 het Nationaal Integratiediner, ook bedoeld om diversiteit in organisaties in beeld te brengen. Daarom heeft Asito besloten het Nationaal Integratiediner op Diversity Day te houden vanaf dit jaar.

Op dinsdag 1 oktober, de eerste Diversity Day Nederland, kan iedere organisatie op haar eigen manier aandacht vragen voor diversiteit. Zo wordt toegewerkt naar een maatschappij waarin ieders unieke talenten gewaardeerd en benut worden. Ongeacht gender, culturele afkomst, seksuele oriëntatie, leeftijd of arbeidsvermogen; samen vieren we de kracht van diversiteit.

Een van de manieren om deel te nemen aan Diversity Day is het organiseren van een Nationaal Integratiediner. Mensen van verschillende afkomsten koken voor elkaar, eten gezamenlijk en gaan in gesprek over hun cultuur. Een beproefd concept, dat al sinds 2011 wordt georganiseerd. Jaarlijks doen meer dan 20.000 mensen mee uit honderden organisaties.

Interesse? Op www.nationaalintegratiediner.nl vind je meer informatie en kun je gratis aanmelden om zelf ook een diner te organiseren.

 

Deel dit artikel

Ook interessant:

07 augustus 2020

Kwartet aan onderzoeken: wat leveren ze op?

Coronacrisis maakt creatief en leidt blijkbaar tot veel onderzoeken. We zetten er vier op een rij. Discriminatie en diversiteit: laten we steken vallen? Een recent aangenomen wetsvoorstel over diversiteit...

07 maart 2024

Podcast Kraakhelder geeft inclusieve (schoonmaak-)arbeidsmarkt een gezicht

Breedweer Facilitaire Diensten, een social enterprise die schoonmaak gebruikt als middel om impact te maken, lanceert op 7 maart 2024 de podcastserie ‘Kraakhelder’. Inge Diepman praat in de zesdelige...

18 februari 2022

25 jaar schoonmaak voor Brigitte Bovens

Schoonmaakster Brigitte Bovens werkt al sinds 1997 in de schoonmaak, waarvan 18 jaar voor Hago en zeven jaar voor Asito. Dat betekent dat ze dit jaar haar 25 jarig...

28 mei 2020

1,5-kantoormeters maken met Flexas.com en Cushman&Wakefield: “Schoonmaak deal breaker of deal maker in vastgoed”

Hygiëne, hygiëne, hygiëne: dat is waar het in de corona-gedachte om draait. Verandert dat de schoonmaakindustrie? Hoe dan? In hun zoektocht naar ‘anderhalve meters maken’ pakken FM Next Gen’ers...

10 mei 2019

#filmFriday Dit zijn de 5 Schoonmaakkracht van het Jaar-finalisten

Voor de tiende keer organiseert Asito haar Schoonmaakkracht van het Jaar-verkiezing. In  aanloop naar de spannende finale op vrijdag 14 juni, De Dag van de Schoonmaker, was er op...

06 november 2018

100 cursussen voor 10.000 schoonmaakkrachten bij Asito

Schoonmaakorganisatie Asito biedt, in samenwerking met Good Habitz, al haar 10.000 medewerkers een uitgebreid arsenaal aan cursussen en trainingen aan om zich verder te ontwikkelen, zowel op professioneel als...

27 juni 2017

Asito als eerste volledig gecertificeerd op hoogste PSO-Trede

Asito wil een inclusieve onderneming zijn en dat uitstralen naar de buitenwereld. Dat het bedrijf inmiddels volledig is gecertificeerd op de hoogste PSO-Trede (Trede 3) is daarin dan ook de...

17 juli 2019

#nieuwsnotendop: aanbesteding, diversiteit, hygiëne, inclusiviteit en werkdruk

Aanbestedingen en de toekomst van sanitaire supplies “Marktpartijen bieden sanitaire supplies vaak aan als totaaloplossing”: het is een citaat uit het artikel dat PIANOo publiceert over de Rijksbrede categorie...

11 november 2018

Kantoorloos schoonmaakbedrijf Tisser neemt afscheid van banen stapelen

“Tisser is volledig geboren uit de wens bij Asito om mensen meer uren te geven”, vertelt Sander Sierdsma, sinds 1 augustus business manager bij Tisser. De 100% online facilitair...

25 juni 2020

Asito en HEYDAY starten benchmark impact coronacrisis op facilitaire dienstverlening

De versoepelde richtlijnen vanuit de overheid en het teruglopende aantal besmettingen doen steeds meer bedrijven besluiten om stapsgewijs weer medewerkers, gasten en leveranciers toe te laten in het gebouw....