Hygienepapier.nl nu officieel marktleider in Nederland

Het grote woord mag er officieel uit: na keihard werken, meten en verbeteren is Hygienepapier.nl nu officieel marktleider in de online verkoop van hygiënepapier! De webshop, die zich focust op business-to-businessverkoop van hygiënepapier en andere hygiëne-artikelen, bestaat sinds september 2016. De webshop begon als online verkoper van de producten van MTS Euro Products, maar is door de jaren heen uitgegroeid tot een totaalaanbieder van hygiëne-artikelen van allerlei merken als Tork, Vendor en Satino Black.

Sinds het begin van de webshop is Hygienepapier.nl bezig met meten. Online marketeer Michael Woensdregt vertelt: “Om onze webshop zo makkelijk mogelijk te maken voor de bezoekers, maken we gebruik van tools als Google Analytics en Hotjar. We kijken hoe de bezoekers reageren op onze site en hoe we de conversie kunnen verhogen.” En dat werkt: binnen 2 jaar is de shop gegroeid van nul tot de grootste van het land.

Service en persoonlijk contact
Naast het feit dat alles wordt doorgemeten, staat service en persoonlijk contact hoog in het vaandel. “We willen het online kopen van hygiëne-artikelen zo makkelijk mogelijk maken. Omdat we nogal veel producten in onze shop hebben, kan het zo zijn dat de bezoekers door de bomen het bos niet meer zien.” Om het die bezoekers toch makkelijk te maken, heeft Hygienepapier.nl allerlei tools geïntroduceerd, zoals de dispensercheck. Door jouw type dispenser in te vullen, zie je direct welke navulling voor jou geschikt is. Een advies zoals je in een winkel zou krijgen, maar dan dus online! “Daarnaast hebben we veel manieren om contact op te nemen. Mijn collega Jacco is dagelijks aan het appen, mailen, chatten en bellen. Als klanten hem benaderen met een vraag, hebben ze binnen een mum van tijd het juiste product gevonden.”

Ups and downs
Hygienepapier.nl test regelmatig nieuwe dingen uit om te kijken hoe bezoekers hierop reageren. Michael Woensdregt: “Dit varieert van het veranderen van de kleur van de knoppen tot het experimenteren met gratis verzendkosten. De ene keer heeft het een positief effect, maar soms gaat het ook ten koste van de omzet.” Maar, meent Michael, dat is niet erg: “Door te testen word je wijzer. Om te groeien moet je risico’s durven nemen.”

Thuiswinkel Zakelijk
Sinds 1 december 2017 mag Hygienepapier.nl het zakelijke Thuiswinkel waarborg voeren. Dit heeft veel gedaan met het vertrouwen in de shop: “We zijn de goedkoopste van de markt, wat voor nieuwe bezoekers wel eens twijfels kan opleveren. Is de webshop wel veilig en legitiem? Hoe kan een webshop zulke prijzen voeren? Door het Thuiswinkel waarborg worden deze twijfels weggenomen.” Het lidmaatschap van Thuiswinkel Zakelijk heeft de webshop meer opgeleverd dan er in eerste instantie werd gedacht: de conversie steeg met 17%. “Voordat we het doorvoerden, was het nog maar de vraag of het keurmerk ons iets zou opleveren of dat het ons alleen maar iets zou kosten. Dat is dus volledig goed gekomen,” lacht Michael.

Hygienepapier.nl trakteert
Zo’n mooie mijlpaal als deze moet natuurlijk gevierd worden. Daarom gaat Hygiënepapier.nl groots uitpakken met een winactie. “Wat we precies gaan doen, verklappen we nog niet, maar het wordt een grote prijs met een waarde van zo’n X euro…” vertelt Michael. Wat klanten moeten doen om kans te maken? “Zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Dit kan via onze site. Volgende week maken we de winactie bekend en hopen we één van onze klanten heel blij te mogen maken!”

Nog even geduld dus voor de ontknoping, wat natuurlijk niet betekent dat het team van Hygiënepapier.nl stil zit. “We hebben nog doelen zat. Zo willen we graag de Duitse markt betreden én veroveren. We blijven ons ontwikkelen en zitten zeker niet stil!”

Meedoen aan de winactie? Ga naar hygienepapier.nl en meld je onderaan op de site aan voor de nieuwsbrief. Wie weet ben jij dan binnenkort de gelukkige winnaar!

Premium

Bas Bönhke (Carel Lurvink): “Is disposable schoonmaakdoek duurder dan textiel?”

Het gevecht om de beste handendroging in een toiletgroep – papier, katoen of lucht...