Wat brengt 2021? 3e generatie Vebego: Ton volgt Ronald Goedmakers op

Ton Goedmakers (40) wordt per 1 januari 2021 benoemd tot CEO van familiebedrijf Vebego. Hij neemt deze rol over van Ronald Goedmakers (58), die 16 jaar bestuursvoorzitter is geweest. Ronald blijft deel uitmaken van de Executive Board. Vebego gaat de komende jaren haar organisatie versterken door van veel kleine bedrijven een aantal grote sterke bedrijven te maken, om de impact voor klanten, medewerkers en de maatschappij verder te vergroten.

Vebego 2025 
De Vebego-strategie is gericht op groei en impact. Het fundament hiervoor is in de afgelopen jaren gelegd, zodat de tijd rijp is voor een volgende stap. Dat gebeurt zorgvuldig en goed voorbereid. De komende maanden werkt Vebego aan een blauwdruk voor een toekomstbestendige organisatie. Dat zal een zelfstandig, internationaal familiebedrijf zijn, met een beperkt aantal sterke en grote bedrijven.

Bouwen aan slagkracht met sterke bedrijven
Het doel is een organisatie te bouwen met slagkracht, gevormd door sterke bedrijven die zich kunnen ontwikkelen tot toonaangevende spelers in hun markt. De Vebego-bedrijven worden zo nog aantrekkelijker om méé en vóór te werken, dankzij ondernemerschap, slimme en soepele processen en alle aandacht voor klanten en medewerkers. Deze herinrichting is dus volledig gericht op verdere groei, impact en effectiever werken.

Tijdspad
Na een onderzoeksfase die nu start, zal in de eerste helft van 2021 worden besloten hoe de herinrichting naar grotere bedrijven exact ingevuld gaat worden en met welk tijdspad. Vebego streeft ernaar dit proces in 2023 af te ronden.

Ton Goedmakers: “Het is een eer om in de voetsporen van mijn opa, mijn vader en mijn oom te mogen treden. Ik heb heel veel zin om verder te bouwen aan wat we samen in ruim 75 jaar hebben neergezet. Met het versterken van onze organisatie maken we Vebego klaar voor de toekomst. We willen groeien en waarde toevoegen voor onze klanten en de maatschappij, door al onze medewerkers betekenisvol werk te bieden.”

Ronald Goedmakers: “Met deze wisseling waarborgen we de continuïteit van het familiebedrijf. Met Ton staat straks de derde generatie Goedmakers aan de leiding van Vebego. Samen zetten we de stap naar de volgende 75 jaar en daarmee is de toekomst en verdere groei van het familiebedrijf in goede handen.”

Versterking Executive Board
Vebego versterkt bovendien per 1 januari haar Executive Board met Giuseppe Santagada en Mark van Haasteren. Hiermee wordt het belang van klanten, bedrijven en medewerkers sterker verankerd in de top van Vebego. Giuseppe werkt sinds 2018 bij Vebego en is momenteel divisiedirecteur Zwitserland. Hij wordt in de Executive Board als chief operating officer (COO) verantwoordelijk voor de Zwitserse en Duitse Vebego-bedrijven. Mark werkt sinds 2019 bij Vebego en is momenteel divisiedirecteur in Nederland. Hij wordt in de Executive Board als COO verantwoordelijk voor de Nederlandse en Belgische bedrijven.

Over Vebego
Familiebedrijf Vebego is opgericht in 1943 en uitgegroeid tot een krachtig collectief met dochterbedrijven en joint ventures in België, Duitsland, Nederland en Zwitserland. Onze ruim 36.000 medewerkers werken in facility management, facility & cleaning services, landscaping en healthcare services, en realiseren samen een omzet van € 1,1 miljard. Vebego streeft naar gezonde groei, als voorwaarde voor continuïteit en onafhankelijkheid. Wat ons écht drijft, is goed doen: wij willen al onze medewerkers betekenisvol werk bieden. Wij geloven dat we daarmee de meeste toegevoegde waarde hebben voor onze klanten en de maatschappij.

Kennismaken met…
Ton Goedmakers
Ton Goedmakers (40) is sinds 2018 lid van de Executive Board van Vebego. Daarvoor was hij onder meer divisiedirecteur Vebego Zwitserland en general manager bij EMC Artsen en Verpleegkundigen. Hij is opgeleid aan Nyenrode Business Universiteit en de London Business School. In zijn huidige rol is Ton verantwoordelijk voor de Vebegodivisies in Zwitserland, Duitsland en België, aangevuld met financiën, innovatie en impact.

Giuseppe Santagada
Giuseppe Santagada MBA (46) is sinds maart 2018 CEO van Vebego Zwitserland, dat voornamelijk actief is in facilitymanagement en gebouwbeheer. Giuseppe beschikt over ruime ervaring in internationaal management. Hij is industrieel ingenieur, gepromoveerd in divisiemanagement en economie en daarnaast opgeleid in management excellence aan Harvard Business School.

Mark van Haasteren
Mark van Haasteren (54) is sinds maart 2019 divisiedirecteur bij Vebego. Hij heeft ruime ervaring in de service-industrie door zijn achtergrond als algemeen directeur Q Park, waar hij verantwoordelijk was voor Nederland en Duitsland, als general manager bij Vodafone en HR-directeur bij Libertel. Mark is opgeleid aan de Haarlem Business School, University of Hertfordshire en INSEAD.