Blauwdruk: Asito opnieuw meest bekende en overwogen aanbieder in schoonmaak

Onderzoeksbureau Blauw heeft onlangs wederom onderzoek gedaan naar de mentale positie van schoonmaakaanbieders onder facilitair managers bij bedrijven met meer dan 50 werknemers. Voor het onderdeel schoonmaak werden 239 respondenten bevraagd. Opnieuw kwam Asito als meest bekende en meest overwogen aanbieder uit het onderzoek.

Het belangrijkste keuzemotief onder beslissers is dit jaar de betrouwbaarheid van de organisatie (59%); dit aspect stond vorige keer op de vierde plaats. Het hebben van vakdeskundig personeel komt nu op de tweede plaats, waar het voorheen op de zesde plaats stond. Het bieden van kwaliteit had in 2017 de eerste plaats, maar het belang hiervan als keuzemotief is afgenomen (45% versus 55% in 2017).

Het belangrijkste keuzemotief onder FM’ers is betrouwbaarheid organisatie

Naamsbekendheid
Met 30% spontane naamsbekendheid blijft Asito het meest bekende schoonmaakbedrijf onder de doelgroep. Dit betekent dat facilitair professionals zonder hulp de naam van Asito noemen als hen gevraagd wordt naar schoonmaakbedrijven. Dit percentage is met 3% gestegen ten opzichte van het onderzoek van twee jaar geleden.

De geholpen naamsbekendheid, het antwoord op de vraag ‘kent u Asito’, is 86%. Ook daar scoort Asito als beste. Daarnaast wordt Asito als meeste overwogen door facilitair managers (22%). Kansen liggen voor Asito in de segmentatie die de organisatie doorvoert. Facilitair managers geven aan meer maatwerk en focus te verwachten van hun aanbieder. Asito heeft afgelopen jaar haar activiteiten in de zorg al gesegmenteerd in een divisie Cure en een divisie Care. Komende tijd zullen meer segmenten worden gelanceerd, waarmee aan de vraag van de markt wordt voldaan.

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...