Geannuleerd: 3e Hygiëne Symposium Vlaanderen over coronavirus en meer

Na twee succesvolle edities organiseert Vileda Professional opnieuw het Hygiëne Symposium Vlaanderen: op donderdagmiddag 23 april in Edegem (B). Vier actuele onderwerpen over infectiepreventie, gekozen door de sprekers zelf, komen aan bod. De sprekers zijn voornamelijk wetenschappers, infectiepreventiedeskundigen en ziekenhuishygiënisten uit Vlaanderen en Zuid-Nederland. Vileda Professional faciliteert, onafhankelijke sprekers bepalen de inhoud.

“We zijn er trots op dat opnieuw prof.dr. Paul Terpstra, directeur Consumer Technology Research en lid technische commissie Vereniging Schoonmaak Research, zijn kennis met ons deelt. Ditmaal over het reinigen van interieur en sanitair met hervulbare sprayflacons. Zijn daar risico’s aan verbonden? En zo ja, welke?”, blikt Paul Harleman, initiatiefnemer van het symposium, vooruit.

Twee andere sprekers
Paul weet nu reeds dat er nog twee sprekers hun opwachting op 23 april maken: dr. Roberto Traversari, researcher consultant bij TNO Building Physics & Systems, legt het verband tussen luchtkwaliteit en postoperatieve wondinfecties. Prof. Stijn Blot, research professor (Universiteit Gent) en Honorary Professor (University of Queensland), is specialist in preventie en klinische epidemiologie van zorggerelateerde complicaties bij kritisch zieke patiënten. Paul: “Hij gaat in op de vraag: het coronavirus, een tijdelijk ongemak of bedreigende voorbode? Interessant in deze hectische tijden waarin de besmettingsrisico’s van corona steeds meer greep op de wereld krijgen.”

Van harte welkom
Vileda Professional faciliteert het Hygiëne Symposium Vlaanderen, het symposium is bestemd voor deskundigen ziekenhuishygiëne en infectiepreventie, maar ook andere geïnteresseerden in infectiepreventie zijn van harte welkom. Deelname aan het symposium is kosteloos, accreditatie bij VHIG en RIZIV is aangevraagd. Interesse in deelname? Stuur een mail naar kim.helder@fhp-ww.com

“De mix hygiënisten, schoonmaakspecialisten en producenten zorgt steeds voor interessante gesprekken en biedt een moment tot uitwisseling van ervaring”, reageerde een deelnemer aan de 2019 editie.

Terugblikken op deze editie van het vorige Hygiëne Symposium Vlaanderen? Leestip:

Vileda Hygiëne Symposium: “Vergroot bewustzijn ziekenhuizen van belang schone omgeving”