Edwin van den Broek (Burgman): “Kosten besparen op schoonmaak, zo doe je dat”

“Innovatieve kennispartner Burgman zet in op kostenbesparing”, kopten we op 13 januari in aanloop naar de Horecava en Vakbeurs Facilitair. De importeur en groothandel in professionele hygiëne- en reinigingssystemen lanceerde op de vakbeurs het nieuwe Ecomix doseersysteem, met innovatie, veilige dosering, controle en kostenbesparing als kenmerken. Kostenbesparing is een missie van Burgman, een drijfveer die aanspreekt. Daarom en daarover praten we verder met Edwin van den Broek, nationaal accountmanager.

“Als je tijd bespaart, leidt dat direct tot kostenbesparing. Neem bijvoorbeeld onze North Shore-dispenserlijn. De kracht van deze toilethygiënelijn zit hem voornamelijk in de hoge capaciteit van de dispensers met gecontroleerd verbruik. Onze toiletroldispenser heeft een continusysteem met vier rollen van maximaal 1250 vel, er kunnen dus maar liefst 5000 velletjes in. Dat heeft heel veel positieve gevolgen voor de logistiek, dus een tijdsbesparing en dus een aanzienlijke kostenreductie. Ook doordat alle rollen worden opgemaakt, is er geen ‘waste’, dus geen onnodige derving. Hoeveel je bespaart? Met ons calculatiesysteem kunnen we dat onze klanten en relaties tot op de komma nauwkeurig voorrekenen”, illustreert Mathijs Burgman, directeur van Burgman.

Budget, beleving, bezoeker
“De schoonmaak en sanitaire hygiëne is helaas nog vaak een sluitpost op de begroting. Maar we weten allemaal dat een schoon kantoor, hotel of school heel veel doet met de beleving van diegenen die daar komen, werken of verblijven”, vult Edwin aan. “Natuurlijk, iedereen wil van een fris en schoon toilet gebruikmaken. Dat geeft een positief en fijn gevoel. We weten ook dat iemand niet snel terug zal keren naar de onfrisse locatie.”

Duurzaamheid in relatie tot kostenbesparing
Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van Burgman. Recent werd een samenwerking in ecologische reiniging aangegaan met Hygeniq. Edwin over duurzaamheid: “Onze dispensers worden gevuld met EU-Ecolabel producten. Hierdoor kunnen we onder meer garanderen dat het papier gemaakt is van 100% gerecycled materiaal. We willen tenslotte toch allemaal een gezonde en duurzame leefomgeving? Bovendien zorgen we samen zo voor een schoon, fris, hygiënisch, maar ook een duurzaam kostenbesparend toilet.”

Nog twee voorbeelden
Handdoekrolautomaat: geeft nooit te veel papier
De North Shore handdoekautomaat heeft een capaciteit van 690 vellen op een rol. De handdoek wordt door de automaat afgesneden op 21 cm en wordt open gevouwen aangeboden. Het voordeel: je pakt minder snel een tweede vel. Nog een kostenbesparend voordeel: de dispenser kan niet schuin of overvol worden bijgevuld. Daardoor kunnen nooit grote aantallen vellen tegelijk uit de dispenser naar buiten komen.

Papier versus elektrisch: hygiënischer
Burgman koos bewust voor een handdoekautomaat, gevuld met een rol of met vouwhanddoeken. Met een elektrische handdroger blijven er namelijk tweemaal zoveel bacteriën op de handen achter, terwijl papier, door een frotterende werking, juist de restbacterie absorbeert. Vandaag de dag weten we hoe belangrijk handhygiëne is en hoe groot het effect van bacteriënoverdracht via handen kan zijn.

Edwin tot slot: “In onafhankelijke onderzoeken wordt papier als meest hygiënische manier van drogen gezien. Ik stel altijd de vraag aan klanten: ‘in welk ziekenhuis of zorginstelling komt u een elektrische droger of katoenen handdoekrolautomaat tegen?’. Geen enkele hygiënist van een zorginstelling zal een andere keuze maken dan disposables papieren. Wat handdoekrolautomaat versus gevouwen handdoeken je bespaart, rekenen we u graag voor.”

Leestip:

Innovatieve kennispartner Burgman zet in op kostenbesparing

Premium

Met nieuw management team zet Succes Volendam in op ‘next level’

“Vorig jaar voerden we in onze organisatie een vernieuwing en verjonging door, met veel...