MAS Dienstverleners lanceert MAS Fonds
MAS Dienstverleningsgroep lanceert het Mas Fonds. Hiermee zet het bedrijf een nieuwe stap in het sociaal ondernemerschap. Met als doelstelling: ondersteuning voor medewerkers en hun gezinnen in tijden van nood, voor opleidingen en innovaties. Dit nieuwe initiatief sluit naadloos aan bij de visie van oprichter Rahma El Mouden: “Inclusiviteit is het kernbegrip van MAS”.
De presentatie van het MAS Fonds vindt plaats tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het bedrijf, waarin behalve MAS ook andere ondernemingen de afgelopen jaren zijn geïntegreerd: MAS Zone 3, een facilitair bedrijf met sociale doelstellingen, MAS Zand, Zeep en Soda, een schoonmaakbedrijf gevestigd in Utrecht, en een aantal gerichte activiteiten in de zorg behoren tot de huidige onderdelen van de Groep.
Sociaal ondernemen
Rahma El Mouden heeft de dagelijkse leiding van MAS Dienstverleners Groep met ruim 650 medewerkers enkele jaren geleden overgedragen aan haar dochter Oumaima El Mouden. Na de start in 1997 van het schoonmaakbedrijf had de oprichter als een van de belangrijkste doelstellingen om haar bedrijf om te vormen tot een sociale onderneming. “Het bedrijf opereert primair met een maatschappelijke missie. Inclusiviteit is het kernbegrip van MAS: iedereen doet mee, opdrachtgevers, medewerkers.”
De oprichting van het MAS Fonds is een volgende stap in de ontwikkeling van MAS als sociale onderneming. Het Fonds voorziet in middelen ter ondersteuning van MAS-werknemers. Het fungeert als noodfonds, opleidingsfonds, gezinsfonds en innovatiefonds voor de medewerkers en hun kinderen en wordt gefinancierd vanuit de MAS Groep.
De eigen ervaringen van Rahma als schoonmaakster, werden later de drijfveer voor haar als ondernemer. “Wat ik meemaakte, maakt iedereen mee. Ik zag dingen die gewoon niet kunnen. En ik ging er iets aan doen. Want verder deed niemand dat”, aldus Rahma. “Dat mensen niet gezien worden. Niet gehoord worden. Niet begrepen worden. Dat schoonmakers er niet toe doen als mens – misschien zelfs niet als werknemer.”