7 november 2023

FMG-symposium over verduurzaming zorg: “Pak je kans om zelf aan het stuur te blijven”

“We staan voor een enorme uitdaging. ToekomstProef biedt concrete handvatten waarmee zorgorganisaties en marktpartijen het eten en drinken in de zorg kunnen gaan verduurzamen”, vertelt Rudi Crabbé, initiator van ToekomstProef (onderdeel van stichting Eten+Welzijn). We nemen een aanloop naar het najaarsymposium van FMGezondheidszorg Wat staat er op jouw menu? op donderdag 9 november vanaf 12.00 uur in Koninklijke Visio in Huizen. Wat staat er op jouw menu? Het maken en eten van voedsel heeft een grote klimaatbelasting. Hoe kunnen we in de zorg bijdragen aan het verminderen hiervan? Tijdens het FMG-symposium op donderdag 9 november maak je kennis met inzichten en praktijksituaties om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Gezonde zorg staat voor alles wat het leven voedt: gezond en duurzaam eten, bewegen, ontspannen, zingeving, sociale omgeving, passie en ontwikkeling. ToekomstProef is een initiatief van Stichting Eten+Welzijn, ontwikkeld met steun van MVO Nederland, Nevi, het ministerie van VWS, Intrakoop, Milieu Platform Zorg en een groot aantal koplopers in de zorg. Met ToekomstProef heeft de zorg een eigen, integrale aanpak om actief bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen, die vanuit de Green Deal zijn gesteld.

Grote opdracht, grote noodzaak
Tijdens het najaarsymposium Wat staat er op jouw menu? nemen Rudi Crabbé en Anton François de facility managers in de gezondheidszorg mee om de voetafdruk te verkleinen en het welzijn vergroten; hoe doe je dat in de praktijk?

Rudi: “Het verduurzamen van voeding in zorgorganisaties is een grote opdracht. Maar ook een grote noodzaak. Voor de mens, voor de planeet, nu en in de toekomst. Verduurzamen doe je samen, in kleine stapjes en met een duidelijk doel. En geen zorginstelling én geen persoon zijn hetzelfde. Dus het is belangrijk dat iedereen het op zijn eigen tempo kan doen en zelf zijn of haar prioriteiten bepaalt. Maar we moeten hierin wel dezelfde norm hanteren, zodat we meetbare resultaten kunnen laten zien en daadwerkelijk impact kunnen maken.”

Wat staat er op jouw menu?
“Verduurzamen betekent ook kansen benutten om eten en drinken in de zorg te innoveren, om beter aan te sluiten bij je patiënten en cliënten en trots te creëren bij de medewerkers die mooie resultaten bereiken. Pak je kans om zelf aan het stuur te gaan zitten. Ga niet wachten op het startschot, de race naar duurzame zorg is al gestart”, motiveert Rudi alle leden van FMGezondheidszorg om op 9 november naar het najaarsymposium te komen.

Het programma bevat een plenaire sessie met Rudi en Anton Voetafdruk verkleinen, welzijn vergroten; hoe doe je dat in de praktijk? én drie interactieve sessies over (1) eiwittransitie, (2) duurzaam inkopen en verbinden en (3) financiering en ketensamenwerking.

Je kunt je eenvoudig aanmelden via deze link: Programma en aanmelden 9 november symposium – FM Gezondheidszorg

Deel dit artikel

Ook interessant:

19 februari 2022

Oh, wat een week (7)

Blik met ons terug naar het nieuws van afgelopen week: 14 februari: Blog ‘Werkplezier……Hoe dan? Als leidinggevende en/of HR-medewerker heb je veel ballen in de lucht te houden. Verhogen...

03 juli 2022

Meest gelezen in juni 2022

Benieuwd naar welke artikelen jullie in juni 2022 interessant en inspirerend vonden? We hebben de statistieken bekeken en een top 10 gemaakt van de meest gelezen artikelen. De Dag van...

19 oktober 2021

Volg een opleiding en ga ‘Vooruit in de schoonmaak’

Dominique Otterspeer werkt bijna 12 jaar als glazenwasser bij Glasbewassing- en schoonmaakbedrijf ACW. Hij begon als leerling, maar is nu voorman. Dominique heeft de basisvakopleiding glas en gevel gevolgd....

28 mei 2019

Review (2) VSR Kennisdag: “Van facilitair manager naar grondstoffenmanager”

Yvette Watson (PHI-Factory), Rob Stevens (WEPA Nederland) en Frank Dobbelsteijn (Returnity) namen het stokje van ZKH prins Carlos de Bourbon de Parme over op de VSR Kennisdag Circulariteit op...

14 oktober 2021

Ziekenhuis Gelderse Vallei en ISS Facility Services kiezen nieuwe samenwerkingsvorm

Op 11 oktober tekenden Arjen Hakbijl, lid Raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Edu Peek, algemeen directeur van ISS Facility Services een nieuwe overeenkomst waarin de langjarige...

15 maart 2022

‘Complimenten krijgen is fijn’

Deelden we vorige week de tip om meer complimenten te geven voor een positieve organisatiecultuur. Donderdag 9 maart lazen we in een artikel op wwww.omroepzeeland.nl de uitspraak van schoonmaakster...

12 februari 2024

10 jaar Made Blue Foundation: ‘Schoon drinkwater voor iedereen op deze wereld’

Een idealistisch avontuur van drie ondernemers, Frank van der Tang, Machiel van Dooren en Robin Pot is uitgegroeid tot een volwaardige én ondernemende Foundation, die internationaal opereert en successen...

03 maart 2022

Dubbel feest voor Dennis Koekenbier

Voor operationeel directeur Militex, Dennis Koekenbier, is 2022 een dubbel feestjaar. Hij viert niet alleen zijn 30-jarig werkjubileum bij de producent van reinigingsmiddelen in IJmuiden. Het is dit jaar...

06 april 2022

𝐀𝐥𝐥 𝐂𝐥𝐞𝐚𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭𝐬 5 jaar!

Totaalleverancier All Cleaning Products uit Lisse viert haar 5-jarig jubileum. Van harte gefeliciteerd! Op LinkedIn delen ze hun jubileum trots met een foto van het team en het bericht:...

01 juli 2022

Seiso wandelt 24 uur voor De Kindervallei

Seiso Facilitair Advies heeft haar doel bereikt. Met de Homewalk op 25 en 26 juni 2022 wandelden het 10-koppige team in 24 uur 120 km. Onderweg aangemoedigd door cheerpoints...