Koppeling software in schoonmaak ingewikkelder: Beercoo en AFAS lukt het!

Het succesvol koppelen van twee softwareplatforms bleek in de schoonmaakbranche een tikkeltje ingewikkelder dan elders. Toch realiseerden AFAS en WAY2CONNECT bij Beercoo Schoonmaakgroep een perfect werkende oplossing. Voor technisch directeur Patrick de Beer van Beercoo is het volledig onderbrengen van handmatige activiteiten in workflows de volgende logische stap.

Beercoo Schoonmaakgroep kent een lange historie als het gaat om de automatisering met de ERP-software van AFAS samen met WAY2CONNECT, gecertificeerd partner op het gebied van buitendienst managementsoftware. Die historie gaat terug tot 2008, het jaar waarin de eerste contacten met de softwareleverancier uit Leusden werden gelegd. Tien jaar later is Beercoo een enthousiast gebruiker van de software van WAY2CONNECT en van AFAS. Het bedrijf heeft nagenoeg alle onderdelen van de software in gebruik.

“ls het niet in AFAS zit, dan bestaat het niet”

“Dat we bijna alle onderdelen van de software van AFAS benutten, betekent dat we nog nauwelijks documenten gebruiken die niet in het systeem zitten. Gekscherend zeggen we weleens tegen elkaar: ‘Als iemand nog een papieren dossier wil aanmaken, staat daar de doodstraf op’. In de praktijk komt het erop neer dat als het niet in AFAS zit, dan bestaat het niet”, zegt Patrick de Beer.

Inspiratie voor beter ondernemen
“Voor een bedrijf met ruim 800 medewerkers is het best bijzonder dat een lid van het directieteam niet alleen nauw bij de implementatie van bedrijfssoftware betrokken was, maar ook het functioneel beheer voor zijn rekening neemt.” Een citaat uit het inspirerende online AFAS-Beercoo klantverhaal over herkenbare uitdagingen, functioneel beheer en het juiste gereedschap voor schoonmaakbedrijven. Leestip en inspirerende kanspakker: download de pdf.

Premium

Anderhalvemeters maken in musea en het nieuwe normaal: wat gewoon was, is niet meer

Bij musea denk je wellicht direct aan het Rijksmuseum in Amsterdam, maar er zijn...