Numatic trakteert bezoekers Dealerdagen op primeur: werkwagens van gerecycled kunststof

De dealerdagen van Numatic krijgen dit jaar een bijzonder tintje, een duurzame touch. Tijdens deze dagen (van maandag 6 tot en met vrijdag 10 mei) verrast het bedrijf in reinigingsmachines, -middelen en materialen in Alphen aan den Rijn, haar bezoekers namelijk met een primeur! Zij presenteert drie nieuwe werkwagen productlijnen gemaakt van gerecycled kunststof. Productlijnen uit eigen fabriek met bijbehorende mopsystemen en een stofzuiger. Een initiatief waarmee het bedrijf vooroploopt in de Nederlandse en Belgische schoonmaakbranche.

Rogier Moorman, managing director Numatic Benelux, en een van de aanjagers van het duurzaamheids-initiatief, vertelt vol trots over de ontwikkeling. “De Numatic-producten bestaan voor een groot deel uit kunststof. Nu we deze van gerecycled kunststof kunnen maken, leveren we een belangrijk aandeel aan een duurzame wereld. En als je weet hoeveel werkwagens Numatic wereldwijd levert, is dit aandeel groots.”

Home made
“De nieuwe werkwagen productlijnen worden in onze eigen fabriek in Engeland gemaakt. Zo weten we exact dat de productie voldoet aan onze maatstaven van kwaliteit en kunnen we onze relaties en gebruikers verzekeren dat de wagens volledig bestaan uit gerecycled kunststof”, benadrukt Rogier. De voorbereidingen voor deze ontwikkeling lopen al enige tijd. Zoals Rogier aangeeft wil Numatic geen half werk, maar in één keer goed doen. Het wachten was op een goede kwaliteit kunststof granulaat. Op het moment dat dat er was, kon de productie beginnen. “Daarbij kunnen producten van gerecycled kunststof het gemakkelijkst in het zwart gemaakt worden. Dat is even wennen voor onze dealers en eindgebruikers. We hadden al eerder de overstap van opvallend kleurrijk naar sfeervol graphite gemaakt, nu gaan we over naar zwart. Omdat onze werkwagens en mopsystemen een modulaire opbouw kennen, houdt het niet op bij het vervaardigen van werkwagens alleen. Twee mopsystemen sluiten nu mooi aan. En de stofzuiger, ons bekendste product, mocht natuurlijk in het geheel niet ontbreken.”

Drie werkwagenlijnen
De drie werkwagen productlijnen die nu van gerecycled kunststof zijn gemaakt, zijn de ECO-Matic, SERVO-Matic en PRO-Matic. ECO-Matic is de lijn die voor iedere locatie een toepasbare basisuitvoering biedt, verkrijgbaar in zes varianten. SERVO-Matic is de middenkader werkwagenlijn, met een redesign voor de nieuwe duw- en trekbeugel, andere wielen en opberglades met afsluitbare deuren.

“PRO-Matic is onze topper op het gebied van werkwagens”, vult salesmanager Wim Holleman aan. “Ieder exemplaar is, online met Nu-Design, geheel naar wens samen te stellen. Kies de wielen die het beste bij jouw locatie passen, maak een keuze voor emmers, ga voor wel of niet afsluitbare compartimenten. Stel jouw ideale werkwagen samen en werk zo efficiënt mogelijk is ons advies voor de gebruiker. Ik mag niet vergeten te vertellen dat deze lijn ook een nieuw ‘snufje’ heeft; een innovatief afvalsysteem. Had de afvalemmer op de werkwagen voorheen een klep bovenop ter afsluiting, nu is op dezelfde plek een systeem beschikbaar waarbij de schoonmaker de vuilemmer naar voren trekt en afval kan weggooien. Daarna sluit het systeem zich weer en voorkom je het verspreiden van nare luchtjes. Bovenop is geen klep meer, maar ruimte voor spullen.”

Dealerdagen
Dit jaar organiseert Numatic geen vier maar vijf ontvangstdagen met als thema ‘Vandaag zorgen voor morgen’. Op maandag 6 tot en met donderdag 9 mei zijn haar dealers van harte welkom om noviteiten te bewonderen. De vijfde dag, 10 mei, is speciaal bestemd voor schoonmaakbedrijven. Rogier licht toe: “Zij zijn de gebruikers van onze producten. Daarom willen wij hen ook inspireren met onze duurzame initiatieven en nieuwe reinigingsmachines, -middelen en -materialen. Dan weten ze precies wat ons aanbod voor hun markt is en kunnen ze deze via hun eigen inkoopkanalen, onze dealers, aanschaffen. We hebben al fijne reacties ontvangen op onze uitnodiging. Schoonmaakbedrijven die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat doen via deze link.

“We kijken ernaar uit om zowel onze dealers als de schoonmaakbedrijven te ontvangen met een boeiend programma en een hapje en drankje. Nog niet eerder hebben we tijdens onze dealerdagen zoveel innovaties kunnen laten zien. Ook op het gebied van machines en pads zullen we onze bezoekers verrassen. We zijn heel benieuwd naar de reacties.”

×