GlazenwasserApp op Schoonmaak Vakdagen: “Simply the best”

In 2010 begon Rik van der Woerd Rix Dienstverlening in Barneveld, een glazenwassersbedrijf die zijn klantenkring zag groeien en daarmee ook zijn administratie. “Uit noodzaak hebben we de GlazenwasserApp ontwikkeld. We doen veel particulierwerk. Het succes zit hem in het leveren van kwaliteit met een enthousiast team. Dus honderden klanten werden duizenden. De planning bijhouden in Excel en Google Agenda was te omslachtig; met 2fte was ik al één dag per week met de administratie bezig. We gingen op zoek naar een oplossing, maar de bestaande software sloot niet goed aan en was te uitgebreid. Dus zijn we zelf een praktische tool gaan ontwikkelen. En dat is met de GlazenwasserApp gelukt!”, vertelt Rik, die met de app op de Schoonmaak Vakdagen aanwezig is.

“Nederland kent heel veel kleine glazenwassers die veel particulier werk doen. De ‘gevestigde’ softwaresystemen zijn erg uitgebreid, prima bijvoorbeeld voor schoonmaakbedrijven die willen in- en uitklokken. Maar voor de glazenwassers betekent het dat je slechts 40% van het softwarepakket gebruikt. Dus zijn wij teruggegaan naar de basis: een eenvoudig, overzichtelijk en digitaal administratie systeem. Klantenbestand, planning, agenda en facturatie moesten onder één dak komen. En we hadden de wens om het systeem op computer en telefoon te kunnen gebruiken. Dat is gelukt”, introduceert Rik van der Woerd de GlazenwasserApp.

Overzicht, tijdswinst en communicatie
Dat zijn de drie grote voordelen van de GlazenwasserApp. “Meer dan 25 bedrijven gebruiken de GlazenwasserApp al. Het mooie is dat zij profiteren van een echte praktijkgerichte innovatie. Ik kom uit het vak, ik ben glazenwasser, geen verkoper. We houden het simpel: gewoon je ding doen (ramen zemen), overzicht hebben en geen afspraak vergeten. Simply the best.”

“Een bedrijf opbouwen vind ik leuk”

Rik blijkt een glazenwasser en ondernemer in hart en nieren. “Rix Dienstverlening is een glazenwassersbedrijf in Barneveld. De manier van een bedrijf opbouwen vind ik leuk. We werken lokaal, bij heel veel particulieren zemen we de ramen. Het vak van glazenwassen is echt leuk om te doen. We werken met een grote groep jonge jongens, sommige hadden geen baan, die helpen we aan een baan, bijvoorbeeld via Nelis. Natuurlijk, die jongens hebben nooit gedacht: ‘ik word glazenwasser’, maar ze vinden het een heel leuk vak. Ik werk al twee jaar met een vaste groeiende groep: inmiddels 6 fulltimers en een groep vakantiekrachten. We leiden de jongens zelf op om het vak goed uit te kunnen voeren.”

Schoonmaak Vakdagen: je visie verbreden
GlazenwassersApp is een van de exposanten op de Schoonmaak Vakdagen, op dinsdag 12 en woensdag 13 november in Expo Houten. Rik: “Het is niet voor niks dat we hier voor de tweede keer staan. Je verbreedt je visie, je ziet innovaties, je leert veel. We hebben vorig jaar veel potentiële klanten ontmoet die nu al klant zijn en de GlazenwassersApp gebruiken.”

NK SnelGlazenwassen
Om nog meer kleinere schoonmaakbedrijven en vooral ook glazenwassers te prikkelen om naar de Schoonmaak Vakdagen te komen, wordt op woensdagmiddag 13 november het NK SnelGlazenwassen georganiseerd. “Ik ben door Ruben van Clean Totaal gevraagd om deze doelgroep aan te spreken door het NK SnelGlazenwassen te organiseren. Het leuke is dat we binnen enkele dagen na de bekendmaking van deze vakwedstrijd op 4 oktober al meer dan 20 aanmeldingen hebben. In de finale spelen 10 glazenwassers, dus het beloven nu al serieuze voorrondes te worden.”

“We willen het spannender maken en laagdrempeliger”, vervolgt Rik, refererend aan het NK Glazenwassen dat jarenlang op de Glazenwassers Vakbeurs werd georganiseerd. “Voormalig profvoetballer Andy van der Meijden komt en sportverslaggever Evert ten Napel. Da’s leuk voor de deelnemers.” Samen met Danny Daniels van D&D Cleaning Service, Anajah Quentin van Qleaning en Jaap Klaverstijn van Klaverdrie en SieV vormt Rik de jury van het NK SnelGlazenwassen. “Het gaat om behendigheid, vaardigheid, snelheid en kwaliteit. Daarnaast is het NK SnelGlazenwassen een feest voor de glazenwassers, als je kijkt naar de gasten die komen. Op deze Schoonmaak Vakdagen is er dus veel aandacht voor glazenwassen. Het is belangrijk om met elkaar te connecten. Elkaar spreken en praten over alledaagse zaken, van elkaar leren. Ik zie deze vakbeurs als een plek waar je verbinding met elkaar vindt. Ik denk dat daar behoefte aan is.”

Premium

Schoonmaakjournaal pauzeert: be right back

Zwaai zwaai, doei doei? Nou nee! Net als u begrijpen wij dat de pandemie...