Egidio Bundel (Circl) op VSR Kennisdag Circulariteit: “No (time to) waste”

“Binnen ABN AMRO produceren we per medewerker per jaar ongeveer 165 kilo afval. Een gedeelte van dit afval is (nog) niet recyclebaar. We hebben nog flink wat stappen te zetten dus! Dit is ook de reden dat we het in Circl anders doen.” Aan het woord is Egidio Bundel, Zero Waste Program Developer Circular Economy bij Circl, én gastheer en gastspreker op de aanstaande VSR Kennisdag Circulariteit, op dinsdag 21 mei.

“Als het gaat over afvalmanagement, dan is recyclen een populair begrip. Zero waste draait juist om verder kijken dan recyclen. Je hebt zo veel meer mogelijkheden om de omslag te maken van afval naar grondstof. Denk aan preventie van afval, optimale energieterugwinning, kiezen voor duurzame ontwerpen en hoogwaardig hergebruiken van grondstoffen.” Egidio licht alvast een tipje van de sluier op. “Het begint allemaal met het bereiken van een zero waste afvalmanagementbeleid, daarmee spreek je dezelfde taal”, daagt hij uit.

Line-up VSR Kennisdag
Circulariteit in facility management en schoonmaak: op het aanstaande VSR Kennisevent – op dinsdag 21 mei in Circl in Amsterdam – krijgt circulariteit op verschillende gebieden uitgebreid aandacht. De line-up: Prins Carlos (directeur Compazz), facilitair circulariteitstalent Yvette Watson, brandmarketeer Rob Stevens, circulair branchegenoot Frank Dobbelstein, gastheren Merijn van den Berg en Egidio Bundel.

Leestips
Hoe begin je met effectief afvalmanagement? Egidio Bundel neemt je alvast mee hoe Circl dit heeft op- en aangepakt.

Update line-up gastsprekers: Prins Carlos over duurzaamheid en bedrijfsleven: van luxe naar noodzaak

Bekijk het uitgebreide programma van dit VSR Kennisevent. Geïnspireerd door het thema en de line-up van de VSR Kennisdag Circulariteit, meld je direct aan. Interesse in de leden en lid worden van Vereniging Schoonmaak Research, klik op deze link.

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...