Vebego neemt Hectas over

Per 1 januari 2022 neemt Vebego de hectasbedrijven in Nederland, Duitsland en Oostenrijk over van familiebedrijf Vorwerk uit Duitsland, onder voorbehoud van goedkeuring door het Duitse Kartellamt.

“Vebego wil haar activiteiten in Duitsland, Oostenrijk en Nederland verder uitbreiden met de overname van hectas Groep. Vebego zal hectas in zijn geheel overnemen, inclusief alle medewerkers, klanten en lopende contracten. We zien er naar uit om de positieve ontwikkeling van hectas voort te zetten en samen met de medewerkers verder te groeien en meer betekenisvolle banen te creëren”, zegt Giuseppe Santagada, COO van Vebego voor Duitsland en Zwitserland.

“Vebego is voor ons de perfecte partner om gezonde groei te realiseren. Zowel onze medewerkers als onze klanten zullen profiteren van deze versterking, omdat we in de toekomst toegang zullen hebben tot nog meer expertise en de uitgebreide ervaring in facility services”, voegt Markus Breithaupt, CEO van hectas, eraan toe.

De overdracht aan Vebego is ingegeven door de toekomstige koers van Vorwerk in het kader van de Strategie 2025. Hierbij ligt de nadruk op het directe verkoopconcept van Vorwerk-producten. Daarom heeft de familie die eigenaar is van Vorwerk besloten om in gesprek te gaan met bedrijven die passen bij de waarden van de hectas Groep en die haar groei-ambities steunen of versterken. hectas zal als dienstverlener actief blijven voor Vorwerk Groep.