Themaweek Prachtig: actie #allemondkapjesverzamelen haalt in één dag 12.600 mondkapjes op 

De inzamelingsactie #allemondkapjesverzamelen die op 23 maart van start is gegaan, levert binnen één dag al de eerste hulpmiddelen op. Een internationale organisatie heeft in één klap 12.000 mondkapjes gedoneerd. Daarnaast zijn er sinds op de verschillende inleverlocaties 600 mondkapjes, 650 veiligheidsbrillen, 4 dozen handgel en 125 paar handschoentjes ingezameld. Opmerkelijk is dat de meeste hulpmiddelen worden ingeleverd door scholen, vuurwerkwinkels en woningbouwcorporaties. Ook is er een inzamelpunt in het Benoordenhout in Den Haag geopend: Evita Zorg aan de Van Alkemadelaan in Den Haag.

“Er zijn maar liefst 2000 mondkapjes pér dag pér ziekenhuis nodig en dan hebben we het nog niet eens over alle huisartspraktijken, verpleeghuizen, thuiszorg en alle andere beroepsgroepen die voorzien moeten worden. Dus we zijn blij met deze vliegende start, maar we hebben nog lang niet genoeg!”, aldus Lisette van den Heuvel, directeur van initiatiefnemer Stichting Transmurale Zorg. “We doen dus nogmaals een dringende oproep aan alle burgers en bedrijven in de regio Haaglanden om de mondkapjes en andere materialen die zij in bezit hebben in de verpakking in te leveren bij één van de inzamelpunten.”

Over de inzamelingsactie
De actie om mondkapjes en andere hulpmiddelen in te zamelen is een initiatief van Stichting Transmurale, Mondial Van der Velde Verhuizingen, Xtra Welzijn, Smith Communicatie en ADO Den Haag. Zij zamelen hulpmiddelen in voor hulpverleners in ziekenhuizen, bij huisartsen en andere zorgprofessionals, maar ook voor de mensen in andere beroepsgroepen zoals de GGZ, thuiszorg, verpleeghuizen, daklozenopvang, jeugdzorg en uitvaartbranche.

Op www.allemondkapjesverzamelen.nl is de complete lijst van hulpmiddelen te vinden waarbij de specificaties van de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) zoveel mogelijk worden gevolgd. Voor de actie is naast de website een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen dat van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur te bereiken is: (070) 700 00 77. Er kan ook worden gemaild naar: allemondkapjesverzamelen@transmuralezorg.nl

Premium

Met nieuw management team zet Succes Volendam in op ‘next level’

“Vorig jaar voerden we in onze organisatie een vernieuwing en verjonging door, met veel...