Ruud Danklof (Blankers Schoon) over nieuw dochterbedrijf Schoner Werken: vanuit bedrijfsdoelen naar toekomstbestendige oplossingen

Schoonmaakorganisatie Blankers Schoon lanceert Schoner Werken. De nieuwe dochterorganisatie is ontstaan vanuit de behoefte in de facilitaire en schoonmaakmarkt en kent een andere aanpak: omdenken in schoon. Schoner Werken denkt om in vijf onderwerpen: duurzaamheid, innovatie, beleving, efficiency en hygiëne. Door een of meer van deze onderwerpen te combineren met de bedrijfsdoelen van haar klant ontstaat een aanpak op maat. Van strategie tot en met uitvoering. Schoner Werken is, net als Blankers Schoon, in handen van Ruud Danklof, mede aangestuurd door Bart van Wijhe.

“Al maanden waren wij, Blankers Schoon, Schoner Werken aan het ontwikkelen. Alles stond in de startblokken toen COVID-19 uitbrak”, vertelt Ruud. “We vinden het momenteel geen gepast moment voor een feestelijke lancering, deze stellen we uit naar het najaar. Tegelijkertijd zien we wel juist nu de behoefte aan de jarenlange kennis en ervaring die Schoner Werken biedt”, vervolgt Bart.

Andere kijk op hygiënisch schoon
De nieuwe organisatie kijkt anders naar hygiënisch schoon. Vanuit de bedrijfsdoelstellingen van haar klanten creëert Schoner Werken een oplossing die de schoonmaak toekomstbestendig maakt. Van strategie en advies tot en met de uitvoering en het leveren van middelen, machines en materialen.

Omdenken als sleutel tot succes
Ruud: “Momenteel adviseren we klanten over een optimale aanpak in de 1,5-metereconomie. We zorgen ervoor dat aan de regels en richtlijnen wordt voldaan, maar denken in flexibele oplossingen. Zo beperken we de impact voor de organisatie van onze klanten, maar ook de impact voor hun klanten, cliënten en/of bezoekers. Maar we doen meer: ook de duurzame inzetbaarheid van mensen, middelen, machines en materialen is actueel. Net als het herinrichten van processen om een kostenreductie te realiseren. Bart: “De doelen binnen de vijf onderwerpen zijn divers, maar het omdenken vormt altijd de basis en is de sleutel tot succes.”

Nieuwe naam binnen gevestigde orde
Schoner Werken is een dochterorganisatie van Blankers Schoon. Blankers Schoon is al meer dan 50 jaar een gevestigde naam in de schoonmaakwereld in Limburg en Oost-Brabant. Met meer dan 300 eigen vakmensen is het actief in en rond kantoorgebouwen, bij zorginstellingen, scholen, productiebedrijven, woonstichtingen en bedrijven in de rail en infra.

Premium

Schoonmaken na lockdown: hygiënisch veilig is het nieuwe schoon

Hygiëne, veiligheid, vertrouwen: opnieuw ‘zoomt’ Vileda Professional via een kort, krachtig en waardevol webinar...