#nieuwsnotendop EW wint aanbesteding, factsheet WAM, 1e Whiz stofzuigcobot op Horecava en miljoenen voor taalscholing  

Nationale Theater kiest voor multiservice aanpak EW Facility Services
Ruim 680 voorstellingen per jaar, wekelijks meer dan 4200 bezoekers en medewerkers over de vloerm en 7 locaties in Den Haag, waaronder de monumentale Koninklijke Schouwburg, het Theater aan het Spui, een eigen decoratelier en logiesstudio’s: het Nationale Theater is behoorlijk dynamisch en divers te noemen. Aan EW Facility Services de taak om voor alle locaties vanaf 1 januari 2020 de schoonmaakdienstverlening, glasbewassing, levering van sanitaire voorzieningen, afvalinzameling en –verwerking en specialistische reiniging te verzorgen. Adviesbureau Atir ondersteunde Het Nationale Theater bij het doorlopen van de Europese Aanbesteding, waarbij EW Facility Services als beste uit de bus kwam.

Op de foto Dave Vos (manager Calculatie EW Facility Services), Susanne Bothe (senior adviseur Atir), Jeroen Feelders (hoofd facilitair van Het Nationale Theater), Marjetty Marso (objectleider EW Facility Services), Onno Smit (regiodirecteur EW Facility Services), Judith Otten (rayonmanager EW Facility Services), Lidy Klein Gunnewiek (zakelijk directeur van Het Nationaal Theater) en Fenna van Ginkel (sales consultant EW Facility Services)

365 Cleanit factsheet WAB
Op 1 januari 2020 is de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) ingegaan. Deze nieuwe wet heeft gevolgen voor alle werkgevers en werknemers in Nederland. HR-dienstverlener 365Cleanit heeft de belangrijkste maatregelen per 1 januari 2020 op een rij gezet en samengevat in een factsheet. Overzichtelijk over twee geïllustreerde pagina’s en verdeeld in drie categorieën: 1. ontslagrecht 2. flexibele arbeid en 3. ww-premies. Je kunt ‘m gratis downloaden via deze link.

Opnieuw 2 miljoen euro voor taaltrajecten
Sociale partners vinden het belangrijk dat werknemers zich kunnen blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van taal. Dat zorgt voor verbreding van de inzetbaarheid van de werknemer. Conform de cao-afspraken is een vast budget beschikbaar, die door de enorme belangstelling al op was. Sociale partners hebben nu opnieuw € 2 miljoen beschikbaar gesteld.

Informeer je via deze link naar de RAS-website over de aanvraagmogelijkheden en voorwaarden.

Eerste stofzuigrobot Whiz present op Horecava
De officiële kick-off van Whiz in Europa is op de Interclean Amsterdam in mei. Toch is ICE Robotics ervan overtuigd, dat Whiz ook getoond moet worden aan alle facilitaire professionals en stakeholders in de hotelwereld. Dus is de Whiz stofzuigcobot – ontwikkeld door Softbank Robotics en ICE Roboticsop de Horecava aanwezig. Waarom? De stofzuiger kan grotere oppervlakken tapijt en gladde vloeren geautomatiseerd reinigen. Ook in de hotelsector is Whiz een waardevolle toevoeging: facilitair medewerkers kunnen zich concentreren op het reinigen van kamers, terwijl Whiz de gangen en corridors autonoom reinigt, tijdens de dag- en nachtshift.

Eind november kondigde de redactie van Schoonmaakjournaal het aan: ICE transformeert van standaardleverancier van reinigingsmachines naar een tech-bedrijf. Het bewijs werd direct geleverd: op de ISSA North America Show won de eerste professionele robotstofzuiger Whiz de Innovation Award in de categorie Equipment. En dat bewijs kun je zien en ervaren op de Horecava van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari in RAI Amsterdam.

Leestip:

ISSA North America Show in Las Vegas: “Amerika is vele malen groter en toch kijkt men naar Europa”