#nieuwsnotendop: cybercriminaliteit, groen toiletpapier en werkgeluk
OSB-ledenbijeenkomst: Wapen je schoonmaakbedrijf tegen cybercriminaliteit
Cybercriminaliteit: iedere ondernemer moet zich hiervan bewust zijn en maatregelen nemen, in het belang van het bedrijf. Omdat cybercriminaliteit ook schoonmaakbedrijven treft, organiseert werkgeversvereniging OSB op donderdagmiddag 3 oktober een bijeenkomst Wapen je schoonmaakbedrijf tegen cybercriminaliteit exclusief voor haar leden. De bijeenkomst vindt plaats bij i-Team Global in Eindhoven.
Voor meer informatie over en aanmelding voor de bijeenkomst Wapen je schoonmaakbedrijf tegen cybercriminaliteit, klik op deze link naar de OSB-website.
Vendor onderzoekt groen toiletpapier
“Per dag spoelen we samen circa 22.000 kilometer aan papier door de wc: hiermee zouden we elke twee dagen een lint van toiletpapier om de aarde kunnen trekken”, stelt beroepsvereniging FMN in haar aankondiging van het onderzoek naar Groen Toiletpapier. Dat toiletpapier impact op onze planeet heeft, is wel duidelijk. Omdat duurzaamheid als belangrijke trend in het recent verschenen onderzoek Facility & Workplace Management in 2019 wordt genoemd, kondigt FMN het onderzoek van Vendor (specialist in toilethygiëne en ontwikkelt producten als handdoekautomaten, toiletrolautomaten, zeepdispensers, luchtverfrissers en damesverbandcontainers, en producent van toiletpapier) en Radboud Universiteit over Duurzaam toiletpapier aan. Bestaat groen toiletpapier? En wanneer is groen ‘groen’? Wat verstaan bedrijven eigenlijk onder duurzaamheid?
Voor dit onderzoek is jouw hulp nodig door het invullen van de enquête. Het duurt circa 10 minuten en je maakt kans op één VIP-arrangement voor twee personen voor een concert naar keuze in de Ziggo Dome in Amsterdam. Duurzame uitdaging met uitnodiging, dus klik snel op deze link.
Werkgeluk: werken maakt gelukkig, geld verdienen niet
Dat concludeert Welingelichte Kringen – online medium met een selectie (inter)nationaal nieuws – uit een onderzoek van gezondheidseconoom Lieven Annemans van de universiteit van Gent naar de drijfveren van mensen om te werken. Bijna 3770 mensen werden ondervraagd, 77% van hen werkte.
De drie belangrijkste conclusies: (1) Geld is belangrijk, maar tot op zekere hoogte. (2) Werken maakt gelukkig, want werken is niet alleen belangrijk voor het geld. (3) Bij werkgeluk draait het om drie dingen: autonomie (eigen keuzes over de invulling van je werk kunnen maken), betrokkenheid (aanvaarding door collega’s en geen afstandelijkheid ervaren) en competentie (gevoel van bekwaamheid).
Bron: Het Laatste Nieuws