#nieuwsnotendop coronaproof innovaties en oplossingen van Taski, Asito en Vileda

TASKI boent en sprayt ontsmetting weg
Met de door TASKI ontwikkelde IntelliSpray-technologie krijgt de vraag waartoe een reinigingsmachine in staat is een heel ander antwoord. IntelliSpray is een volledig geïntegreerde oplossing waarmee instellingen in één keer vloeren kunnen boenen en desinfecteren. Zo wordt de lat hoger gelegd voor hygiëne. De ultieme machine, nu met geïntegreerde ontsmetting.

Asito lanceert uniek luchtreinigingssysteem tegen virusverspreiding
Schoonmaakbedrijf Asito gaat in de strijd tegen vervuilde luchtdeeltjes een intensieve samenwerking aan met AerSMASH. De in het Drentse De Wijk gevestigde startup is gespecialiseerd in luchtreiniging door middel van geprogrammeerd plasma. Zij zorgen hiermee voor een reinigingstechniek die schadelijke schimmels, bacteriën en virussen neutraliseert. Het product heeft bewezen een rol te kunnen spelen in het verkleinen van de kans op de verspreiding van virussen.

Bewezen vertrouwd: Vileda doeken verwijderen 99,5% virussen
Op aanvraag van Vileda Professional heeft een gerenommeerd Duits onderzoeksinstituut onderzocht of, en hoe goed, bepaalde microvezeldoeken van Vileda Professional een virus van een oppervlak kunnen verwijderen. Dit onderzoek werd uitgevoerd met doeken enkel met water bevochtigd, zonder gebruik van reinigingsmiddel of desinfectans. De geselecteerde doeken werden getest met het bovine coronavirus (BCoV, een virus dat voorkomt bij kalveren), dat nauw verwant is met het SARS-CoV-2 en sterke gelijkenissen vertoont. De alleen met water bevochtigde doeken toonden een virusverwijdering gaande van 99,51% tot 99,86%. De geteste microvezeldoeken waren de MicronQuick, MicronSolo en MicroTuff swift.