Nieuw managementboek over opvolging familiebedrijven: van vete naar succes

Opvolging is een gevaarlijk moment in het voortbestaan van een familiebedrijf: het mislukt in maar liefst 70%. Bij goed ondernemerschap hoort een goede opvolging; een uitdaging dus voor menige familie. Daarover gaat het managementboek ‘Familiezaken in opvolging. Hoe voorkom je dat de bom barst?’, dat vandaag verschijnt, met voorwoord van John Fentener van Vlissingen. Waarom dit boek? En wat lees en leer je?

“Dit boek is speciaal geschreven voor ondernemers in het familiebedrijf die zich realiseren dat een goede opvolging hoort bij goed ondernemerschap. Die naast het bedrijf ook de familieband ontzettend belangrijk vinden”, leggen familiebedrijvenspecialisten Carola de Ruijter en Liane de Ruijter uit. Opvolging is een gevaarlijk moment in het voortbestaan van het bedrijf, want van de opvolging naar de volgende generatie mislukt maar liefst 70%. “Een van de belangrijkste reden is dat er vaak te weinig aandacht is voor de emotionele kant van het opvolgingsproces. In dit boek delen wij onze inzichten, onze kennis en onze jarenlange ervaring in de begeleiding van families in familiebedrijven op emotionele aspecten.”

Veel vragen, nog meer antwoorden en succes
Het boek geeft antwoord op de meest voorkomende vragen van de overdrager en de opvolger die spelen in het opvolgingsproces: (1) Wat is de eerste stap in het opvolgingsproces? (2) Hoe bouw ik goed af? (3) Hoe zorg ik ervoor dat mijn vader gaat loslaten? Carola en Liane vertellen: “Van alle families die wij in de afgelopen jaren hebben begeleid, slaagt maar liefst 98%(!) van de opvolgingstrajecten. Bij bijna al onze ondernemers wordt het opvolgingsproces dus gelukkig met succes afgerond.”

De sleutel tot succes
Carola de Ruijter en Liane de Ruijter zijn twee zussen en eigenaar van FamilieZaken. Zij geloven dat achter elk sterk familiebedrijf een sterke familie staat. In hun werk als familiebedrijvenspecialist besteden ze aandacht aan de zachte kant van opvolging. Hier ligt, volgens hen, de sleutel tot succes.

Hoe te bestellen?
Boeken zijn te bestellen via de website van Familiezaken:
https://familiezaken.nl/familiezaken-in-opvolging/, of door een mail te sturen naar: info@familiezaken.nl o.v.v. uw naam en adresgegevens.