Henriette van Asito is Schoonmaker van het Jaar 2019

Asito’s schoonmaakkracht Henriette Wenting sleept de titel Schoonmaker van het Jaar 2019 in de wacht. Dit is bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking van de Golden Service Awards op donderdag 28 november 2019. Henriette nam het op tegen vier andere schoonmaaktoppers, maar kwam uiteindelijk als winnaar bovendrijven. De juryleden zijn niets dan lovend over de altijd vrolijke en betrokken Henriette.

De afgelopen maanden hadden de leden van de jury de moeilijke taak om te beslissen welke schoonmaaktopper absoluut de titel Schoonmaker van het Jaar 2019 verdiend. Uit alle inzendingen werden eerst vijf finalisten gekozen aan de hand van criteria als inzet, betrokkenheid, motivatie, opleiding, ervaring en kennis(overdracht).  Na deze ronde, bezoeken de juryleden alle genomineerden. Op 28 november, aansluitend aan het congres van branchevereniging OSB, werden drie prijzen uitgereikt. Niet alleen de Schoonmaker van het Jaar, maar ook het Schoonmaakteam en de Leidinggevende van het Jaar werden dan gekroond. “Een dag waarbij je met een wauwgevoel naar huis gaat”, zegt juryvoorzitter Marjolijn Hoogendam.

Henriette woont in Wehl en is een bekend gezicht voor alle docenten en leerlingen van het Graafschap College in Doetinchem. Ze is al 15 jaar gedreven in het schoonmaakvak en doet nog zoveel meer! Ze staat altijd open voor nieuwe dingen en staat voor iedereen klaar. Haar meest recente uitdaging is het begeleiden van leerlingen die een mbo-opleiding doen voor facilitair medewerker. Henriette is van alle markten thuis en wil iedereen graag helpen. Gelukkig heeft ze inmiddels ook geleerd dat je af en toe nee mag en kunt zeggen. Het werken op een school, is werken in een dynamische omgeving. Er gebeurt altijd wel iets, maar daar draait Henriette haar hand niet voor om. Henriette past zich moeiteloos aan en aan het einde van de dag is alles spik en span.

Premium

Bas Bönhke (Carel Lurvink): “Is disposable schoonmaakdoek duurder dan textiel?”

Het gevecht om de beste handendroging in een toiletgroep – papier, katoen of lucht...