Facilitair multiserviceverlener ELIS verrassend anders op Vakbeurs Facilitair

“Twee jaar geleden is Berendsen overgenomen door Elis. Deze overname had een naamsverandering en de mogelijkheid tot herpositionering tot gevolg.” Aan het woord is algemeen directeur Lars Kamphuis. Op Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer zal Elis Nederland haar propositie als facilitair multi-serviceverlener uitdragen en noviteiten tonen. Een aanzet tot groei als marktleider op het gebied van veiligheid, hygiëne, duurzaamheid en service voor schoonmaak- en integrated facility management-organisaties.

Elis Nederland is totaalontzorger”, vertelt Lars. “We zijn de expert op het gebied van veiligheid, hygiëne en duurzaamheid en ontzorgen onze klanten met een totaalconcept van facilitaire diensten. We willen de bezoekers aan de Vakbeurs Facilitair hiermee kennis laten maken. De boodschap overbrengen dat, wanneer je voor ons kiest, je op onze service kunt vertrouwen en je zelf de volle aandacht op je eigen business kunt richten. Dat klinkt als een mooi verkooppraatje, maar niets is minder waar. We zijn van mening dat iedereen een product of dienst kan verkopen. Maar alleen experts kunnen het juiste product adviseren, op de juiste manier onderhouden, inzet berekenen op basis van datamanagement, daardoor continuïteit bieden en de klant echt ontzorgen.”

Noviteit SmartMops
Op de Vakbeurs Facilitair toont Elis een nieuw concept: SmartMops. Het bedrijf omschrijft deze noviteit als hét intelligente schoonmaakconcept van 2020. “We zijn de eerste partij die schoonmaakbedrijven kunnen voorzien van maatwerk gebruikersdata in combinatie met kwalitatieve en gebruiksvriendelijke producten. Met dit concept kunnen we bedrijven en schoonmaakpartijen volledig ontzorgen door onze mogelijkheden met datamanagement”, vertelt productspecialist Eline van Goethem trots.

“SmartMops biedt inzicht en controle over de schoonmaakactiviteiten en continue beschikking over kwalitatieve mops en doeken. De doeken zijn voorzien van een chip. Deze wordt gescand bij start van de schoonmaakwerkzaamheden. Er wordt geregistreerd wie wanneer werkzaamheden uitvoert. Nadien checkt de medewerker uit en wordt de registratie direct in een dashboard getoond. Zo is er altijd grip op verbruik en gebruik. Bovendien heeft de steel van de mops een ergonomisch S-design wat het schoonmaken makkelijker en eenvoudig maakt. We hebben er dit filmpje over gemaakt.”

Naast SmartMops is er meer nieuws. De dispenserlijn Fusion bestaat uit dispensers met een antibacteriële coating, waardoor bacteriën niet kunnen hechten en dus groei van ziektekiemen tegen gaat. Door gebruik van de Fusionlijn én met regelmatig je handen wassen kan het ziekteverzuim worden beperkt. Verder onthult Elis tijdens de beurs haar nieuwste service, zodat bedrijven geen ongewenste verrassingen meer hebben.

Duurzaam DNA
Elis zorgt niet alleen voor haar klanten, zij denkt ook aan het milieu. Het bedrijf heeft duurzaamheid in het DNA. Vanaf de oorsprong, ruim 100 jaar geleden, werkt Elis circulair. Zij regelt bijvoorbeeld de verhuur van bedrijfskleding, matten, toiletinrichtingen, cleanroom-oplossingen en poetsdoeken én reinigt en onderhoudt deze ook, wat de levensduur van de producten verlengt. Daarbij is de Fusion dispenserlijn Cradle 2 Cradle gecertificeerd. Dit betekent dat wanneer de dispenser écht niet meer te gebruiken is, het materiaal wordt omgezet naar granulaat, wat wordt gebruikt bij de productie van onder meer emmers en gieters. Een ander voorbeeld is het wassen van WC-borstel onderdelen, waarmee circa 3000 kilo plastic afval per jaar wordt bespaard.

“Facilitaire dienstverlening heeft een grote impact op een organisatie. Vaak groter dan gedacht”

Focus 2020
Op de vraag wat de verdere plannen voor 2020 zijn, volgt het enthousiaste antwoord dat Elis haar marktleiderschap wil uitbreiden. Zij kiest deze focus op basis van de behoefte in de markt naar full service-providers met uitstekende operationele performance. “Wij zijn hiertoe in staat. De aspecten die we hierin meenemen zijn duurzaamheid, Smart oplossingen in registratie en signaalmogelijkheden en datamanagement.”

Lars legt uit: “Uit ervaring weten we dat facilitaire dienstverlening een grote impact heeft op een organisatie. Vaak groter dan gedacht. Je draagt samen met de klant bij aan het welbevinden van de medewerkers en bezoekers. Hygiëne, veiligheid en duurzaamheid bieden een comfortabele basis, waaraan steeds meer belang wordt gehecht. De wens van klanten om de facilitaire behoeften bij één totaalaanbieder onder te brengen, groeit. Wij kunnen deze wens invullen. Daarom zullen we vanaf 2020 meer de focus leggen op samenwerkingen met facilitaire organisaties, waaronder schoonmaak- en integrated facility management-organisaties. We hebben mooie plannen.”

Ben je geïnteresseerd in hoe Elis u kan ontzorgen? En wil je meer weten over de facilitaire dienstverlening en noviteiten? Breng een bezoek aan Vakbeurs Facilitair op woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 januari, standnummer D28, of neem contact op via nl.elis.com.

Premium

Wat brengt de toekomst ons en de schoonmaakbranche?

Volgende week op ontdekkingsreis? Het kan, en gratis, want van dinsdag 3 tot en...