Blog: Handhygiëne en het coronavirus: desinfecteren of wassen?

Met de komst van het coronavirus staat handhygiëne extra in de aandacht. Handhygiëne is immers een van de belangrijkste manieren om de verspreiding van ziektes en infecties te voorkomen. Maar wanneer moet u nu precies uw handen reinigen? Wanneer kiest u voor zeep en wanneer voor handalcohol? En hoe gebruikt u deze producten vervolgens op de juiste manier?

Handalcohol of zeep?
Het is belangrijk dat u uw handen in ieder geval reinigt na een toiletbezoek, nadat u uw neus heeft gesnoten en nadat u uw hand voor uw mond heeft gehouden bij het hoesten. Zijn uw handen zichtbaar vuil, nat of plakkerig? Of bent u naar het toilet geweest? Was uw handen dan altijd met water en zeep. In alle andere situaties mag u zelf kiezen of u uw handen wast met zeep of desinfecteert met handalcohol. Gebruik beide methoden echter nooit direct na elkaar. Handen wassen met zeep en direct daarna reinigen met handalcohol (of omgekeerd) is slecht voor uw handen.

Handen wassen met water en zeep
Twijfelt u of u zeep of handalcohol moet gebruiken? Kies dan voor zeep. Handen wassen met water en zeep is voor iedere situatie een correcte vorm van handreiniging. Belangrijk: was je handen ongeveer een minuut lang en droog ze daarna af met een papieren handdoek. Vind de gedetailleerde instructies via deze link.

Handen desinfecteren met handalcohol
Handen desinfecteren met handalcohol gaat sneller dan handen wassen met zeep. Je bent binnen 30 seconden klaar. Bijkomend voordeel is dat handalcohol je handen minder snel uitdroogt dan zeep – en dat je geen papier nodig hebt om je handen af te drogen. Zoals al gezegd: het is niet in alle situaties het juiste reinigingsmiddel voor uw handen. Klik en lees de gedetailleerde gebruiksinstructies.

Joris Krabbenborg,
manager Marketing en E-commerce Carel Lurvink

In een reeks van 3 blogt Joris over het coronavirus. Leestip:

Blog: Mondkapjes tegen het coronavirus: do’s en don’ts

Premium

Coronacrisis

Het coronavirus treft ons allemaal. Privé en/of zakelijk. Ook de cruciale beroepsgroep communicatie/media/marketing. Daarom...