Blog: Diversiteit op z’n lekkerst

Voor de negende keer organiseert Asito dit jaar het Nationaal Integratiediner. Duizenden mensen koken voor elkaar, eten samen en gaan met elkaar in gesprek. Mensen van verschillende achtergronden. Mensen die elkaar nog niet goed kennen.

De afgelopen jaren heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen via het Nationaal Integratiediner. Ik heb een scratch map gekocht. Niet om bij te houden in welke landen ik ben geweest, maar om bij te houden uit welke landen ik mensen heb ontmoet. De tussenstand is 58. Aangezien Asito mensen uit meer dan 100 landen in dienst heeft, heb ik nog even te gaan.

Meer nog dan het verzamelen van landen gaat het Integratiediner over het verzamelen van verhalen van mensen. Mensen als Songul op deze foto uit 2014. Songul organiseerde het Nationaal Integratiediner op het ziekenhuis waar zij werkte. Zij zat bij de raad van bestuur aan tafel alsof dit de normaalste zaak was voor een van de schoonmaakkrachten daar. Ieder jaar ontmoet ik mensen die bijzondere verhalen hebben, die bijzondere dingen doen.

Dit jaar laten we het Nationaal Integratiediner samenvallen met de eerste Nederlandse Diversity Day. Ook hier is Asito bij betrokken. Ik hoop dat Diversity Day net zo’n succes wordt als het Integratiediner. Dat heel veel mensen mooie andere mensen leren kennen en hun verhalen te horen krijgen.

Op dinsdag 1 oktober is het zover. Je kunt nog meedoen: www.nationaalintegratiediner.nl. Misschien zien we elkaar dan en hoor ik jouw verhaal!

Sander Haas,
manager PR & sponsoring Asito

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...