Team dove schoonmakers wint Raket Award 2021

Jaarlijks wordt de Raket Award uitgereikt. Een prijs voor de organisatie die zich inzet voor het creëren van een inclusieve werkplek. Dit jaar won Schoonmaakbedrijf Hettema-Service uit Mijdrecht de Raket-prijs. Hier werken slechthorenden, doven en mensen met een andere beperking. Eigenaar Ewoud Hettema was enorm verrast toen hij hoorde dat hij de Raket Award 2021 had gewonnen. 

Ewoud is zelf ook slechthorend en communiceert vooral in gebarentaal. Hij was enorm verrast toen hij hoorde dat hij de award had gewonnen, vertelt hij aan een redacteur van RTVUtrecht die hem in het Medisch Centrum Vinkeveen sprak. Het was ’s avonds laat, alle werknemers waren al naar huis. Ewoud en zijn team waren begonnen met stofzuigen, dweilen, wc’s schoonmaken en telefoons boenen. “Wij doen gewoon ons werk, wij weten niet beter”, vertelt Ewoud over het winnen van de prijs. “Ik had het dus ook helemaal niet verwacht.” Hij is erg trots op zijn bedrijf. “We kunnen onszelf zijn op het werk en in onze eigen taal praten.”

Klik hier voor het volledige artikel van RTVUtrecht: Prijs voor dove schoonmakers in Mijdrecht: ‘We kunnen onszelf zijn op het werk’ – RTV Utrecht. Bekijk ook het filmpje over de uitreiking van Stichting Raket:

Over Stichting Raket en de Raket Award
Stichting Raket zet zich in voor een inclusieve samenleving waarin iedereen mag meedoen. Zij stelt het mens-zijn centraal en heeft de Raket Award in het leven geroepen om bedrijven te belonen voor hun inzet voor het creëren van een inclusieve werkplek. Een bedrijf dat de intrinsieke motivatie heeft om de werkomgeving toegankelijk te maken voor iedereen. Voor wie er geen verschil is tussen mensen met en zonder een beperking. Als voorbeeld voor iedereen. Een jury beoordeelt of een bedrijf voldoet aan de vier criteria: toegankelijkheid, zichtbaar actief, toekomstplannen en intrinsieke motivatie. Meer info: www.raket.info